Fast X brengt opvallend personage terug

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 14:00
paul walker fast and furious 6f1673861543
In mei is het tijd voor de tiende Fast & Furious-film. De franchise begint richting een gepland einde te gaan, waarbij er ook veel aandacht is voor terugkerende personages. Nu geeft de regisseur van Fast X aan dat zelfs de overleden Paul Walker weer terug is voor de film.
In de eerdere Fast & Furious films speelde het personage Brian O’Conner een belangrijke rol. Maar Brian is niet meer te zien geweest sinds het overlijden van Paul Walker, die het personage speelde. Dat veranderde met de trailer voor Fast X, waarin wat oude beelden van de vijfde film in de reeks te zien zijn.
Regisseur Louis Leterrier geeft nu aan dat Brian, die in de wereld van Fast & Furious nog in leven is, een rol heeft in Fast X. Dat er in de vorige film een auto stopte bij het huis van Dom Toretto was geen toeval, zo vertelt Leterrier aan TotalFilm. Fast X zal heen en weer springen tussen heden en verleden: in het verleden zal Brian O’Conner te zien zijn.
In wat voor mate dat gaat gebeuren is niet duidelijk, maar het wordt omschreven als iets waar iedereen voor in was. De familie van Paul Walker is volgens Leterrier nog een belangrijk onderdeel van de franchise. Het lijkt dus aannemelijk dat de manier waarop het personage van Walker wordt teruggebracht in ieder geval de goedkeuring heeft van zijn familie.

Hoe komt Paul Walker terug in Fast X?

Dat Brian alleen in het verleden te zien is, kan betekenen dat er archiefbeelden worden gebruikt. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om met bijvoorbeeld een deepfake een acteur weer tot leven te brengen. Voor een afscheidsscène in de zevende film werd het gezicht van Paul Walker digitaal op het lichaam van zijn broer gemonteerd. Louis Leterrier vond dat een perfect afscheid en hoopt Paul Walker net zo perfect weer te herintroduceren.