Far Cry-baas Dan Hay heeft Ubisoft verlaten

News
vrijdag, 12 november 2021 om 12:00
far cry 6 headerf1635340846
Dan Hay, uitvoerend producent van de Far Cry games, heeft ervoor gekozen om Ubisoft te verlaten. Way hij hierna gaat doen is nog onbekend.
Dan Hay was al meer dan tien jaar uitvoerend producent van de Far Cry-franchise bij Ubisoft Montreal. Hay sloot zich aan bij Ubisoft om Far Cry 3 te produceren, één van de meest geliefde games in de franchise en ook de titel waarmee de reeks een nieuwe weg in sloeg. Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan Far Cry 4 en 5, Blood Dragon, New Dawn en natuurlijk het recent uitgekomen Far Cry 6. Nu heeft Hay ervoor gekozen om de studio te verlaten. Dat heeft Ubisoft bevestigd aan VGC.

Leegloop van talent bij Ubisoft

Hay is niet de enige belangrijke ontwikkelaar die Ubisoft in de afgelopen jaren heeft verlaten. Zo verlieten onlangs oude Assassin’s Creed-regisseurs Darby McDevitt, Eric Baptizat en Raphael Lactose het bedrijf voor andere studio’s. De Canadese studio’s van Ubisoft hebben nog het personeel een loonsverhoging gegeven om het verlies van hun werknemers tegen te gaan.
Daarnaast kwam Ubisoft de afgelopen maanden slecht in beeld door de beschuldigingen van discriminatie en seksuele intimidatie op de werkplek. Of dit ook te maken heeft met het vertrek van Hay is onbekend.