Top 5 beste gacha games voor op je telefoon

Article
dinsdag, 24 maart 2020 om 16:55
brave frontierf1584959064
Je kent ze wel. Games waarin een vorm van gokken in is verwerkt. Vaak zijn dit de soorten games waar je uit de buurt van moet blijven omdat je niet wilt dat je portemonnee leeg loopt. Maar toch geeft het een soort spannend gevoel wanneer er iets op het spel staat. Er zijn er ook goede mobiele gacha games die je een geweldige ervaring geven terwijl ze je portemonnee leeg tappen. Wij hebben ze voor jou een op een rijtje gezet!
Er zijn veel verschillende soort Gacha games die een vorm van gokken in de game verwerken. Sommige games kunnen daar goede gameplay van maken en andere hebben het toch meer gemunt op je portemonnee. Eén van de meest bekende Gacha games (waar veel het niet mee eens zullen zijn) is FIFA Ultimate team. We kunnen er met z'n allen vanuit gaan dat het succes dat FIFA heeft gehad met de app elke Gacha concurrent uit het veld heeft geslagen. Om die reden staat FIFA dus ook apart in deze lijst met een eervolle vermelding. Veel mensen zullen deze game misschien niet zien als een Gacha. Maar toch verdient het zijn plek.

5. Brave Frontier

Een oude klassieker verdient de nummer 5 plaats. De mobiele Gacha game die ver zijn tijd vooruit was, was Brave Frontier. In deze game speel jij als een summoner die de wereld moet redden van vier Fallen Gods. Bijna alle goden die je tegenkomt zijn vrij moeilijk neer te halen tenzij jij een sterk team in elkaar weet te zetten.
Dit doe je door middel van gems. Met gems kan je helden vanuit het verleden, heden of toekomst oproepen om voor je te vechten. Er zijn ondertussen meer dan honderden helden die je kan oproepen. Brave Frontier heeft een geweldige verhaallijn met een mooie chibi artwork die overgaat naar Pixel artwork in game. Op deze manier is de game nooit oud geworden en kan je het nu nog steeds spelen en ervan genieten! Het begin van de game kan makkelijk zijn voor de meesten, maar het einde vormt een echte uitdaging. Zelfs voor de meest ervaren hardcore Gacha spelers.
1 q3jbliam5yrqg6tfxlpalaf1584959082

4. Epic Seven

Epic Seven is een "free-to-play" 2D mobile RPG op IOS en Android die gebruikt maakt van een turn-based systeem. In Epic Seven kan jij jouw personages controleren en laten bewegen door de wereld die in elkaar is gezet door middel van anime cutscenes die detail geven aan het verhaal en de speciale vaardigheden van jou karakter.
Een groot verschil met andere Gacha's is dat Epic Seven weinig laadschermen heeft. Het Gacha systeem is erg vergelijkbaar met die van Fate/Grand Order op het gebied van waardes die worden gebruik om helden op te roepen en dan vervolgens te gebruiken.
De gameplay in Epic Seven verschilt ook erg met die van andere. Zo word je in een side-scrolling map gegooid waarin je vervolgens veel monsters en natuurlijk eventueel ook een boss tegenkomt. Elk personage kan vervolgens met gebruik van skills de monsters en boss proberen neer te halen.
Verder biedt Epic Seven nog veel meer unieke opties zoals realtime-PVP en personages die je uitrusting kan geven. Epic Seven levert veel unieke opties, interessante gameplay, mooie artstyle en een eerlijk gacha systeem. Om die reden verdient het de nummer 4 plek op deze lijst!
fire emblem heroes v4f1584959148

3. Fire Emblem Heroes

De Fire Emblem series is al vrij bekend geraakt door de meerdere succesvolle games die zijn uitgekomen over de jaren heen. En onder die games valt raar genoeg ook een mobiele game genaamd Fire Emblem Heroes. In FeH moet je zoals bij de vorige game helden verzamelen om meerdere kwaadaardige vijanden te verslaan. Dit doe je met Orbs!
Met deze waarde kan je al vrij snel één van de beste helden in de game oproepen om jouw team van vier te versterken. De game is net zoals Brave Frontier turn-based. Dat wil zeggen dat jij een ronde moet wachten nadat je hebt aangevallen. De enige manier om verder te komen in het verhaal is door een team te maken dat elke uitdaging aan kan. Daarvoor moet je naar elke individuele held kijken om te zien wat zijn of haar sterktes en zwaktes zijn.
Ook Fire Emblem maakt gebruik van Chibi artwork wat perfect past bij de game. Fire Emblem Heroes is overigens de meest free to play vriendelijke game in deze lijst. Zo krijg je dagelijks 4 tot 5 orbs en geeft bijna elke missie je een orb. Zo kan je lekker door gaan met het oproepen van helden.
ss 128ab108deef647c77649fbbb8ff53a7b690d315600x338f1584953630

2. Azur Lane

De meeste Gacha games gaan hand in hand met de term "Waifu Collector". Dit betekent dat je je favoriete anime characters kan verzamelen in dit soort spellen voor een prijs. Natuurlijk hebben dande meeste games het gemunt op je geld, maar Azur Lane (een van de meeste bekende waifu collectors) doet dat niet. Azur Lane is een "Side scrolling shoot 'em up" game die zich afspeelt in een alternatieve tijdlijn van de Tweede Wereldoorlog. In deze tijdlijn verzamel je personages die zijn gebaseerd op oorlogschepen..
Ja, dat lees je goed.
De game klinkt misschien wel een beetje gek. Maar Azur Lane wordt gezien als één van de beste Gacha games op dit moment. Er is maar één andere game die hoger weet te scoren.
fate grand order surpasses 4 billion revenuef1584959168

1. Fate Grand Order

Dit komt misschien voor veel mensen niet als een verrassing. Fate Grand Order weet elk jaar weer super hoog te scoren op sales, playerbase en gameplay. Je speelt in deze game dit keer als een Master die toevallig ook helden kan oproepen uit het verleden, heden en toekomst (en alternatieve realiteit, mogelijke alternatieve versies van een held en meer).
De game is vreemd genoeg geïnspireerd op mythes,fabels en geschiedenis in het algemeen. Zo kom je al gauw Arthur Pendragon of Merlijn tegen. Het is dus niet raar als je opeens Shakespeare het ziet opnemen tegen Gilgamesh. De artstyle van deze game is semi-chibi met een grotere nadruk op geanimeerde style. Dit komt omdat de game gebaseerd is op de anime Fate/stay night. Een super populaire anime met meerdere seizoenen en spin-offs.