Fan heeft custom PlayStation 1 DualSense controller gemaakt

News
maandag, 02 augustus 2021 om 13:15
ps5 controllerf1592919068
De DualSense controller wordt geprezen voor de features en mogelijkheden, maar over het uiterlijk zijn de meningen verdeeld. Een fan is daarom met zijn eigen versie op de proppen gekomen, een custom PlayStation 1 DualSense controller.
Al meteen toen de DualSense controller werd onthuld door Sony waren de meningen verdeeld. De ene vond het een mooie evolutie, terwijl anderen het vonden lijken op een rare, futuristische controller die eerder in Star Trek past. Het andere ontwerp is dan ook een flinke schok, aangezien Sony sinds de PlayStation 1 al een soortgelijk design gebruikt voor haar controllers. Daar is met de DualSense controller dus een einde aangekomen, ondanks nieuwe kleuren die recent zijn geïntroduceerd.
Een fan heeft nu alleen het ontwerp van de PlayStation 1 controller en de DualSense controller gecombineerd, voor een mix van nostalgie en het ‘futuristische’ ontwerp. Gebruiker blakeprice1 heeft zijn creatie op Reddit gedeeld en kan rekenen op veel positieve reacties op zijn custom DualSense controller. Je kan de custom controller ook zelf kopen via Ebay, maar dat kost wel maar liefst 199 dollar.

Welke aanpassingen heeft de custom DualSense?

Hoewel de fan op Reddit niet heeft gedeeld hoe hij de custom controller precies heeft gemaakt, duurde het niet lang voordat verschillende andere gebruikers de onderdelen bij elkaar hadden gezocht. Zo zijn de D-pad en klassieke PlayStation-knoppen gebruikt van een DualShock 4-controller. De grijze behuizing is ondertussen grijze shell van ExtremeRate. Wil je dus zelf een custom PlayStation 1 DualSense controller maken, dan is dat vrij eenvoudig te doen en ook iets goedkoper dan de modded controller te kopen.