Jenning de Boo draagt beroemd Nintendo personage op zijn schaatsen

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 7:30
boo super mariof1710173537
Het schaatsseizoen is net ten einde en daarom is het leuk om even met een opvallend feitje te komen. Schaatser Jenning de Boo uit Groningen draagt namelijk hele opvallende schaatsen, namelijk met een Nintendo personage.

Een personage op een schaats

Zoals voetballers soms namen of andere dingen op hun schoen hebben, is dat ook het geval bij schaatsers. Nu doet lang niet iedereen daar iets mee, maar de 20-jairge Jenning de Boo wel. Hoewel je geneigd bent zijn naam in het Nederlands uit te spreken, denkt de gamer misschien iets anders.
Want wacht eens even. Is Boo ook niet een Nintendo personage? Jazeker. Wie onlangs gekeken heeft naar schaatswedstrijden, is het misschien opgevallen dat voordat een race startte van de Groninger er met de camera werd ingezoomd op één van zijn schaatsen. Daar staat het Nintendo spookje op.
Boo is een wit spookje dat Nintendo gamers ongetwijfeld kennen. Het personage kwam voor het eerst voor in Super Mario Bros. 3 en kwam later in veel Mario games voor. Hij teistert het leven van Mario, maar de besnorde loodgieter is erg machtig als hij de kant van Boo opkijkt. Dan stopt het spookje namelijk met achtervolgen.

Hoeveel medailles gaan er volgen?

Is dit de tactiek van Jenning de Boo? Gewoon strak de tegenstander aankijken, zodat deze stopt met schaatsen? Uiteraard niet, maar leuk is het wel om te zien hoe ineens zo’n personage onverwacht zijn verschijning maakt in de sportwereld.
De Boo is een voormalig shorttracker, maakte dit seizoen zijn debuut op de lange afstand en won afgelopen weekend zilver tijdens het WK Sprint. Geen slechte prestatie dus voor iemand die net komt kijken.
Het spookje Boo is goed in het stelen van muntjes. De vraag is: hoe goed wordt Jenning de Boo in het stelen van medailles? We gaan het zien in de toekomst.