Fallout 5 speelt zich ook gewoon in Amerika af

News
woensdag, 01 mei 2024 om 13:00
fallout 4 vault dweller dogmeat
Er is nog weinig bekend over Fallout 5, maar dankzij de Fallout-serie is er veel interesse in nieuwe games in de reeks. In een interview heeft Todd Howard nu wel één ding verklapt over de volgende game. De kans dat hij zich buiten de Verenigde Staten afspeelt is vrij klein.
De Fallout-games spelen zich niet altijd op dezelfde plek af. Maar alle games in de franchise hebben wel één ding gemeen: de setting is altijd ergens in de Verenigde Staten. Maar ook daarbuiten is de nucleaire oorlog die het Wasteland creëerde niet bepaald goed afgelopen. Toch verwacht Todd Howard niet dat Fallout ooit in veel detail zal laten zien hoe het gaat in bijvoorbeeld Europa.
Tegenover Kinda Funny laat Howard namelijk weten dat juist de Amerikaanse setting heel belangrijk voor de identiteit van Fallout. De reeks komt geregeld met satire op de Amerikaanse cultuur. Hoewel Bethesda erkent dat er ook in Fallout een wereld buiten Amerika is, blijven toekomstige games “voornamelijk” in de VS.
Daar is ook nog een andere reden voor: het mysterie over wat er buiten Amerika zoal gebeurt in Fallout is namelijk ook onderdeel van de reeks. Wat Howard betreft verdwijnt dat mysterie wanneer een game zich in een ander land afspeelt. Maar hij wil het mysterie juist in stand houden.
Dat sluit natuurlijk niet uit dat de games ooit een uitstapje maken naar een ander land. “Voornamelijk in de VS” is niet hetzelfde als “Nooit buiten de VS”. Maar waarschijnlijk hoeven we geen al te grote titels te verwachten die zich heel ver van de VS vandaan afspelen.

Fallout London mod uitgesteld

Fans die wel graag een uitstapje maken naar Europa hebben pech. Een mod voor Fallout 4 die een verhaal in Londen zou presenteren is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld. Eigenlijk stond hij voor eind april op het programma, maar de mod besloot uit te wijken toen duidelijk werd dat de next-gen update van Fallout 4 op dat moment uit zou komen.
Na een officiële update breken mods vaak. Als Fallout London was uitgebracht op het geplande moment, was het nu dus maar de vraag of hij zou werken. Een nieuwe releasedatum voor het project is er nog niet.