Facebook heroverweegt verwijderen controversieel bericht Trump

News
dinsdag, 02 juni 2020 om 17:10
facebook 1903445 1920f1612968108
Nadat Trump op controversiële wijze reageerde op de protesten en rellen in zijn land, besloot Facebook niet om actie te ondernemen. Uit audio-opnames blijkt nu alleen dat Mark Zuckerberg twijfelt over die beslissing.
President Trump kon rekenen op veel kritiek nadat hij zijn mening uitte via sociale platformen. Nadat er in de Verenigde Staten protesten en rellen waren uitgebroken, liet Trump aan de relschoppers weten dat het vuur zou worden geopend, omdat er winkels waren overvallen en schade was aangericht. “Once the looting starts, the shooting starts”, schreef de president.
Op Facebook blijft het bericht tot op heden gewoon staan. Volgens het platform gaat het bericht namelijk niet in tegen het beleid van Facebook, ook als wordt er opgeroepen tot geweld. Daarnaast zei het bedrijf dat mensen in machtsposities alleen verantwoordelijk gehouden kunnen worden wanneer ‘hun uitspraken in de openbaarheid onder de loep worden genomen’. Intern heeft de beslissing alleen geleid tot veel kritiek bij Facebook en ook Mark Zuckerberg heroverweegt de keuze nu, zo blijkt uit audio-opnames in handen van The Verge.

Twitter in de aanval tegen Trump

Concurrent Twitter heeft zich de afgelopen weken ondertussen ontpopt tot een ware luis in de pels van Trump. De president van de VS deelt zijn mening het liefste via dat social media-platform, maar sinds Twitter een fact check bij één van zijn Tweets heeft neergezet wil Trump het liefste zo min mogelijk met het platform te maken hebben.
Het omstreden bericht van de president heeft Twitter afgeschermd en aangekaart als een Tweet dat de regels overtreed. Toch heeft ook Twitter het bericht niet verwijderd, vanwege het maatschappelijk belang.

Populair Nieuws

Laatste Reacties