Grote kans op regen voor de Grand Prix van Canada

News
donderdag, 16 juni 2022 om 11:00
si202205290893 newsf1655367350
Max Verstappen kan in Montreal mogelijk weer zijn vaardigheden in de regen laten zien. Voor het weekend van de Grand Prix van Canada zijn namelijk veel regenbuien voorspeld.
Regen en de Formule 1 is een opvallende combinatie. Veel fans smeken erom, maar vaak weten regenbuien net het circuit te ontwijken of het zorgt voor zoveel chaos dat de sessie uitgesteld of afgelast wordt. Zo zorgde regen eerder voor veel vertraging tijdens de Grand Prix van Monaco, omdat de straten werden veranderd in een rivier.
Mogelijk kunnen we dit weekend opnieuw uitkijken naar een raceweekend met regen. De weersvoorspellingen op AccuWeather zijn namelijk niet zo zonnig voor Montreal, waar de Grand Prix van Canada wordt gehouden. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag wordt het vrij warm met 24 graden, maar is er een kans op regen en zelfs onweer. Met name zaterdag is de kans hoog met maar liefst 84 procent, waardoor het weer kan gaan zorgen voor een verrassende kwalificatie.
De race zelf op zondag zal waarschijnlijk niet in het water vallen, want voor 19 juni zijn de weersvoorspellingen in Montreal juist zeer goed. Zo is de verwachting dat het 21 graden wordt, met een paar wolken en veel zon. Het zal alleen niet zo warm worden als tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar het asfalt een temperatuur van maar liefst 50 graden bereikte.

Goed circuit voor Red Bull Racing

Het circuit van Montreal is opnieuw een baan waar het team van Red Bull Racing waarschijnlijk goed uit de voeten kan, net zoals in Baku. Het Circuit Gilles Villeneuve, vernoemd naar de Canadese racelegende, kent namelijk een flink aantal lange rechte stukken, waar Max Verstappen en Sergio Perez goed gebruik kunnen maken van hun hoge topsnelheid.
De Nederlander zal alleen wel moeten oppassen bij bocht 13, waar de zogeheten Wall of Champions staat. Een muur waar in het verleden al veel kampioenen schade hebben opgelopen.