F1 topman: "Crash Verstappen en Hamilton was nu niet gebeurd"

News
donderdag, 12 mei 2022 om 9:30
si202107170355 newsf1652340579
Sinds dit seizoen zijn de auto’s in F1 drastisch veranderd, waardoor coureurs beter tegen elkaar kunnen strijden. Volgens topman Ross Brawn zouden deze auto’s de controversiële crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben voorkomen.
De nieuwe regels voor de Formule 1 zouden eigenlijk al in 2021 worden geïntroduceerd, maar vanwege het coronavirus heeft de FIA destijds besloten om het een jaartje uit te stellen. Veel fans zullen er niet om treuren, want het zorgde ervoor dat 2021 een legendarisch seizoen werd, waarbij Max Verstappen in de laatste race de titel pakte.
Eén van de redenen waarom het aankwam op de laatste Grand Prix van het seizoen, was vanwege een reeks uitvalbeurten voor Verstappen. Zo explodeerde zijn band plotseling in Bakoe, werd zijn auto getorpedeerd in Hongarije en was er natuurlijk de controversiële crash tussen Verstappen en Lewis Hamilton op het circuit van Silverstone.
Destijds werd de Nederlander op volle snelheid uit de bocht getikt, met een enorme crash als gevolg. Hamilton kreeg een tijdstraf van tien seconden, maar wist de race alsnog te winnen. Volgens Ross Brawn, de motorsport director voor de Formule 1, zou die crash niet zijn gebeurd met de huidige auto’s. Dat zegt hij in gesprek met Bild.

Weer een spannende titelstrijd

Ondanks dat Red Bull Racing alles moest geven om het kampioenschap van Verstappen binnen te slepen, heeft het team wonderbaarlijk weer een kampioenswaardige auto weten te maken. Hoewel er wel wat technische problemen zijn, kan de regerend wereldkampioen weer vooraan meestrijden. Dat heeft er tot nu toe voor gezorgd dat Verstappen drie keer heeft gewonnen en twee DNF’s heeft gehad. Charles Leclerc van Ferrari voert het kampioenschap aan, met 19 punten meer dan de Nederlander.

Populair Nieuws