F1 Manager 2022 krijgt nu al geen support meer van ontwikkelaar

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 11:00
f1 manager mejor escuderiaf1661775619
F1 Manager 2022 werd in augustus uitgebracht, maar Frontier Developments heeft nu al aangegeven te stoppen met de support van deze game. Dat terwijl er nog best wat op de game aan te merken is. Race-fans zijn dan ook niet erg blij met deze beslissing.
Frontier Developments bracht F1 Manager 2022 afgelopen augustus uit en de game werd vrij goed ontvangen. Ook wij konden de game wel waarderen en gaven de game een mooie 8. De game ziet er dan ook prachtig uit en de races worden mooi in beeld gebracht. Toch was er ook nog wel wat op de game aan te merken, vooral de AI gedraagt zich niet heel realistisch en de DRS en het bandenmanagement zijn niet goed uitgebalanceerd. Wie alleen denkt dat Frontier dit met een patch nog gaat aanpassen komt bedrogen uit.
In een uitgebreide post op Reddit kondigt Frontier aan te gaan stoppen met de support van de game. Er wordt nu nog gewerkt aan een laatste patch, maar daarna wordt het ontwikkelteam afgebouwd en op andere projecten gezet.

Nog één update, dan is het gedaan voor F1 Manager 2022

Wallace geeft aan dat de update die nu nog in ontwikkeling is zich vooral richt op de visuele representatie van de bolides en hun specifieke designs, aanpassingen aan het brandstofgebruik tijdens kwalificaties en het verkeerd berekenen van de ‘Estimated Race Time’, alsook andere optimalisaties.
Het nieuws van de gestopte support wordt door fans van de game slecht ontvangen. Onder het bericht van Wallace kondigen veel gamers aan erg teleurgesteld te zijn in het gebrek aan support en opvolgende edities van F1 Manager niet aan te zullen schaffen. Ook zeggen diverse gamers te gaan proberen hun geld terug te eisen, aangezien de game naar hun mening niet aan de minimale kwaliteitseisen zou voldoen. In hoeverre een dergelijke poging kans maakt is te bezien. Steam, Microsoft en Sony hebben een vrij strict teruggave-beleid.
2022 09 5 f1 manager 2022 1f1666943615

F1 Manager 2022, mooi maar beperkt

F1 manager 2022 is een simulatie-game waarbij je als teambaas moet proberen je team naar de constructeurs- en rijderstitel te sturen. Hiertoe bepaal je de strategie tijdens de wedstrijden, maar bepaal je ook hoe de ontwikkelingen van nieuwe onderdelen, faciliteiten en personeel zich ontwikkelen. Daarnaast moet je het bestuur en de sponsors tevreden houden.
F1 Manager 2022 brengt de races mooi en overzichtelijk in beeld, maar kent relatief weinig diepgang. Met name de bandenstrategie heeft een te beperkte invloed terwijl de DRS juist te sterk is. Ook beweegt de AI zich regelmatig onnatuurlijk over de baan en hebben crashes veel te weinig effect. Fans van de game hadden gehoopt dat deze zaken in updates aangepast zouden worden, maar die kans lijkt nu wel klein geworden te zijn.
F1 Manager 2022 kwam in augustus uit voor PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5.