F1 krijgt na Verstappen mogelijk weer een 17-jarige coureur

News
vrijdag, 14 juni 2024 om 21:00
kimi antonelli
Na het debuut van Max Verstappen zijn de regels veranderd om te voorkomen dat er weer een 17-jarige coureur rijdt in F1. Maar daar is nu verandering in gekomen.
Er wordt al een lange tijd gepraat in de Formule 1-paddock over Kimi Antonelli. De jonge coureur maakt indruk in de junior-divisies. Hij heeft al meerdere titels op zijn naam staan en wordt nu al door velen vergeleken met Max Verstappen. De Italiaan zou evenveel potentie hebben als de drievoudig wereldkampioen.
Er is zoveel hype voor het talent dat er geruchten gaan dat hij dit seizoen al zijn debuut mag maken in de Formule 1. Mogelijk zou dat zijn in plaats van Logan Sargeant bij het team van Williams, om Antonelli alvast klaar te stomen voor een stoeltje bij Mercedes. Dat team is verantwoordelijk geweest voor zijn opleiding.
Er is alleen één probleem met het plan: volgens de regels moet je 18 jaar oud zijn en 40 punten voor de superlicentie hebben om te mogen rijden in de Formule 1. Antonelli heeft genoeg punten, maar is momenteel 17 jaar oud. De FIA heeft wel vorige maand een aanvraag gehad om een uitzondering te maken op de regel. En daar is nu gehoor aan gegeven, zo meldt RaceFans.
De FIA heeft de International Sporting Code aangepast. In uitzonderlijke gevallen mag een coureur al deelnemen als hij of zij 17 jaar oud is, met goedkeuring van de FIA.

“Uitsluitend naar goeddunken van de FIA kan aan een coureur van 17 jaar een superlicentie worden toegekend als hij recentelijk en constant blijk heeft gegeven van uitzonderlijke vaardigheid en maturiteit in formulewagencompetities voor éénzitter.”

- FIA

Onzinnige regel volgens Verstappen

De regel van de FIA is in het leven geroepen door Max Verstappen. De Nederlander was in 2015 de jonge debutant in de Formule 1 aller tijden met zijn 17 jaar. De racewereld was verdeeld over zo’n jonge F1-coureur.
Er waren een aantal (voormalige) coureurs die het er niet mee eens waren, terwijl anderen vonden dat Verstappen zich gewoon moest kunnen bewijzen op de baan. Dat heeft de Nederlander inmiddels zeker gedaan. De FIA vond het alleen reden genoeg om maatregelen te nemen, waar nu dus een uitzondering aan toe is gevoegd.
Verstappen zelf vindt 'zijn regel' maar onzinnig. Als een coureur snel genoeg is en zichzelf heeft bewezen, dan vindt de wereldkampioen het geen probleem als ze voor hun 18de rijden in de Formule 1.

Populair Nieuws

Laatste Reacties