"F1-fans zijn in goede handen bij Viaplay"

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 11:00
viaplay logof1646151900
De Formule 1 is in goede handen bij Viaplay volgens voormalig Formule 1-coureur David Coulthard. Hij haakt in op de kritiek die Nederlanders de afgelopen maanden voorleggen bij Viaplay. De oud-coureur snapt overigens wel dat bekende namen Olav Mol en Jack Plooij gemist worden.
Coulthard denkt dat het Nederlandse publiek vooral moeite heeft met de verandering die de Formule 1 in Nederland meemaakt. Ziggo heeft jarenlang de rechten van de motorsport in handen gehad, maar sinds dit jaar liggen de rechten bij Viaplay. Die verandering is waar mensen niet van houden stelt Coulthard tegenover Motorsport.com.
“Olav en Jack vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse F1-historie en worden gemist in hun rollen", aldus de oud-coureur van Williams. "Maar iets wat ik als coureur wel geleerd heb, is dat niets voor eeuwig is.” Coulthard stelt daarbij dat het logisch is dat Viaplay op haar eigen manier.
Toch is de commentator die ook voor Viaplay werkt hoopvol over het Nederlandse Viaplay-team. Coulthard: “De Nederlanders brengen een bepaalde energie in de uitzending die erg aanstekelijk is. Ik denk dat de Nederlandse fans in goede handen zijn.”
si202203190303 newsf1647865562

Viaplay al maanden onder vuur

Het vertrouwen van de Schot komt op een bijzonder moment. Viaplay ligt al maanden onder vuur in Nederland. Fans zijn totaal niet te spreken over de programmering, de techniek van de dienst en het commentaar. Wel was de kritiek een stukje milder tijdens het raceweekend van Imola.
Dit weekend heeft Viaplay een nieuwe kans om fans te winnen. Daarvoor trekken ze dan ook alles uit de kast. Zo wordt een nieuwe analist in de hand genomen en lanceert Viaplay een speciale aftrap voor de Grand Prix van Miami. Die begint om 20.30 uur op de vrijdagavond.