Mercedes grapt over grote Verstappen-fout

News
zaterdag, 21 januari 2023 om 13:00
si202204240699 newsf1651677485
2021 was een fantastisch jaar voor Max Verstappen. De Nederlander wist na een zwaarbevochten strijd met Mercedes' Lewis Hamilton zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1 te winnen. Toch was de Nederlander ook betrokken bij een incident met Mercedes. Dat is de Duitse renstal nog niet vergeten en op sociale media grapt het account er zelf nog steeds over.
In 2021 raakte Max Verstappen de achtervleugel van de wagen van Lewis Hamilton aan. Dit gaat tegen de regels in van de Formule 1 en dus kreeg Verstappen een boete van 50.000 euro opgelegd. De Nederlander zelf grapte achteraf dat de bestuursleden daarvan lekker uiteten konden gaan.
Mercedes is de actie nog altijd niet vergeten en drijft op Twitter de spot met de tweevoudig wereldkampioen. Daar is namelijk een video geplaatst waarop iemand de achtervleugel van een Mercedes-wagen aanraakt, waarna de tekst Wasted opduikt. Het is een referentie naar Grand Theft Auto waarbij het woord verschijnt op het moment dat je dood gaat in de game.
De video is voorzien van een grappig bijschrift waarmee de spot met Verstappen wordt gedreven. "We hadden beter moeten weten", aldus het Mercedes-account. Bekijk de post hieronder zelf.

Grote Verstappen-fout alweer dik een jaar geleden

De fout van Verstappen gebeurde inmiddels alweer meer dan een jaar geleden. Tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië in 2021 ging de Nederlander in de fout. Mercedes kan er nog altijd wel om lachen.