F1 22 krijgt binnenkort crossplay!

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 17:00
f1 22 racef1650554186
Het Formule 1 seizoen staat even op pauze, maar in F1 22 kun je gewoon doorracen. Bovendien kun je vanaf deze maand al je vrienden uitnodigen om tegen elkaar te racen. De game krijgt namelijk crossplay.
Niets is zo vervelend als een game graag met vrienden willen spelen, om er vervolgens achter te komen dat je de game niet op hetzelfde platform hebt. Maar binnenkort is dat voor F1 22 geen zorg meer. Aan het eind van de maand krijgt de game crossplay op alle platforms.
Voor die tijd kun je de functie in de weekenden al uitproberen. Komend weekend (5-7 augustus) kun je Social Races met crossplay rijden. Volgende week (12 tot 14 augustus) kun je de functie testen in carrièremodus. Zo is het in augustus toch nog twee keer race week.

Ben je verplicht om crossplay te gebruiken?

EA en Codemasters geven aan dat crossplay ook nog eens de matchmaking verbetert. Toch hoef je niet verplicht gebruik te maken van crossplay als je dat niet wil. Als jij het eerlijker vindt om je te meten aan tegenstanders op hetzelfde platform, dan kun je crossplay gewoon uitzetten.
Wanneer crossplay volledig wordt uitgerold is nog niet bekend, maar zoals gezegd duurt het niet lang meer. Wellicht kun je cross platform gaan racen vanaf 19 augustus. De introductie van crossplay aan het eind van de zomerstop, tijdens de GP van België in het weekend van 26-18 augustus lijkt ook niet onwaarschijnlijk.