Lifehack: Kapotte afstandsbediening vervangen voor handige app!

News
zaterdag, 06 augustus 2022 om 11:00
netflix tvf1672401228
Het is weer zover: je hebt de afstandsbediening kapot laten vallen of er misschien wel een glas alcohol overheen laten vallen. Hoe dan ook, de afstandsbediening werkt niet meer en je wilt toch echt je tv op afstand kunnen bedienen. We hebben hier de ultieme tip hoe je dit alsnog kan doen!
Want we begrijpen heel goed dat je geen zin hebt om steeds op te staan om naar je tv te lopen om daar knopjes aan te zetten. Wist je dat je de meeste tv’s gewoon kunt bedienen met een telefoon? Jazeker, zo hip is 2022 al! Het enige wat je moet doen is zorgen dat je de juiste app hiervoor installeert en uiteraard heb je een smartphone nodig. Dit zal niet gaan op een Nokia 3310.

App installeren bij kapotte afstandsbediening!

Welke app je installeert kun je het beste even opzoeken in de digitale winkel van je telefoon. Als je een iPhone hebt, kun je in de App store bijvoorbeeld zoeken op ‘afstandsbediening tv’ en dan rollen er allerlei resultaten uit, zoals Universele afstandsbediening of Smart Remote for Samsung TV’s. Check uiteraard eerst even het merk van je TV. Maar in principe kan een kind de was doen. Verder kun je zelfs via infrarood, indien je smartphone dat heeft, je tv bedienen.
Kortom, het is een handig trucje om je tv van afstand te bedienen. En dan heb jij ondertussen rustig de tijd om een nieuwe afstandsbediening te kopen. Want eerlijk is eerlijk: dat ligt lekkerder in de hand en werkt net even iets fijner. Maar je hoeft dus niet bang te zijn dat je ineens je favoriete serie moet missen omdat je je TV niet meer kunt gebruiken met een kapotte afstandsbediening!
Mocht je je afvragen wat nu goede apps zijn om te installeren, dan heeft Tele2 een handig overzicht gemaakt. Succes ermee!
Vergeet vooral niet te checken of je batterijen leeg zijn. Je weet het immers maar nooit...

Populair Nieuws