Vijf redenen waarom de Samsung A51 een top smartphone is

Article
maandag, 08 juni 2020 om 11:30
screenshot 2020 05 26 at 171458f1590506839
Met de Samsung Galaxy A50 leverde het Zuid-Koreaanse bedrijf in 2019 een ware midrange topper af in de smartphonemarkt. Samsung herhaalt dat trucje nog eens met de A51. Dit zijn vijf redenen waarom de Samsung Galaxy A51 een toptoestel is.

Kleurrijk OLED scherm

Bij het gebruiken van je smartphone zal je het grootste gedeelte van de tijd kijken naar het scherm, dus het is belangrijk dat het display een goede eerste indruk achterlaat. Wat betreft de Samsung Galaxy A51 zit dat wel snor. Met een 6.5 inch groot Super AMOLED scherm zal je meteen onder de indruk zijn van het kleurrijke spektakel. Met een resolutie van 1080 x 2400 pixels is het bovendien lekker scherp.
Ook zal een ander aspect aan het scherm van de Samsung Galaxy A51 snel opvallen, namelijk het nagenoeg bezelloze design. De voorkant is bijna helemaal bedekt door het scherm, waardoor de ruimte optimaal is benut. De selfie camera zit ondertussen verstopt in het scherm, met een punch hole ontwerp.

Vier camera’s om foto’s mee te maken

Over camera’s gesproken, ook op dat gebied hoeft de A51 zich zeker niet te schamen in vergelijking met flagships zoals de Samsung Galaxy S20. Naast de selfie camera heeft de smartphone namelijk nog eens vier camera’s aan de achterkant: een 48MP hoofdcamera, een 12MP ultrawide camera en twee 5MP camera’s voor macro shots en diepteverwerking. Met 128GB aan opslaggeheugen heb je bovendien genoeg ruimte om al je foto’s op te slaan.
De hoofdcamera doet precies wat het moet doen en levert heerlijk scherpe plaatjes op. Met HDR post processing wordt het beeld bovendien nog een stukje mooier gemaakt. Met de macro camera kan je ondertussen prachtige foto’s maken van heel dichtbij, ideaal voor in de natuur. De ultrawide camera is daarnaast perfect voor mooie vergezichten, hoog op een berg of op het topje van een kasteel.
Helaas is de Night Mode niet zo sterk als de overige functies, maar voor de rest is de smartphone een ideale camera voor in je broekzak. Helemaal wanneer je de Samsung A51 kan kopen voor een mooie prijs.
screenshot 2020 05 26 at 172112f1590506509

Ingebouwde vingerafdrukscanner

De gebruikelijke manier om in je telefoon te komen is lange tijd een pincode of een persoonlijke ‘vorm’ geweest, maar de laatste paar jaren zijn we op dat gebied een stuk meer verwend geworden. Zo zetten de grote bedrijven in op gezichtsherkenning met hun flagship modellen, waarbij je smartphone voor je gezicht houden genoeg is om toegang te krijgen.
Samsung vertrouwt ondertussen op de vingerafdruksensor voor de meeste andere modellen. Wanneer je naar de Samsung A51 blauwe, zwarte of witte achterkant kijkt, dan zie je geen scanner terug. Ook niet aan de kin op de voorkant. De vingerafdrukscanner is namelijk ingebouwd in het scherm. Je hoeft simpelweg je geregistreerde vinger op het scherm te houden en je krijgt toegang tot je smartphone. Veilig en het kost geen enkele moeite.

Draait direct op Android 10

De smartphones van Samsung draaien op Google’s besturingssysteem Android en de A51 is daarbij geen uitzondering. Sterker nog, de midrange topper komt out of the box met de meest recente versie van Google: Android 10.
Dat betekent dat je alle nieuwe functies kan gebruiken die het besturingssysteem met zich meebrengt. Bovendien kan je ook gegarandeerd rekenen op de upgrade naar Android 11, wanneer die later dit jaar uitkomt. Bovenop Android wordt de eigen skin gedraaid van Samsung, de zogeheten Samsung One UI. Dit is dezelfde user interface als de Samsung Galaxy S20, dus je zal geen enkel verschil zien met de flagship van de Zuid-Koreaanse fabrikant.
screenshot 2020 05 26 at 172238f1590506606

Zonder dongle je oortjes aansluiten

Als je de Samsung Galaxy A51 ronddraait, dan zal je een bijna zeldzame feature tegenkomen. Een onvervalste 3.5mm-aansluiting! Je kan dus zonder problemen je oordopjes of koptelefoon met een traditioneel snoer aansluiten, zonder te moeten zoeken naar een dongle.
Daarmee komt nog een kleine, maar soms heel nuttige functie kijken. Doordat de USB C poort niet wordt bezet door een dongle, kan je naar muziek luisteren en tegelijkertijd je smartphone opladen. Niet dat het opladen enorm lang duurt dankzij fast charging, maar kan het een mooi bijkomend voordeel zijn.
Dit artikel is een samenwerking.