'Er komt een nieuwe Twisted Metal voor de PlayStation'

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 12:30
twisted metalf1633080952
PlayStation heeft naar verluidt haar Twisted Metal games overhandigd aan Lucid Games. Dit is de ontwikkelaar van onder andere de bekende game Destruction AllStars.
Met Lucid Games als ontwikkelaar voor de nieuwe Twisted Metal zal dit de eerste Twisted Metal game zijn die weer uitkomt sinds 2012, toen Twisted metal verscheen voor de PlayStation 3. De Twisted Metal gamereeks is ook nog verschenen op de PlayStation, PlayStation 2 en PSP. Verschillende studio's werkten al aan de reeks, en nu heeft Lucid Games dus Twisted Metal in handen. Volgens VGC is Lucid Games van plan om het een free-to-play game te maken. Dit is nog niet bevestigd door Sony Interactive Entertainment, maar het zou goed kunnen dat dit uiteindelijk nog gebeurt.
Er waren al langere tijd geruchten rond de nieuwe Twisted Metal-game. Dat komt voornamelijk omdat Sony in 2019 had aangekondigd te werken aan een serie over de game. In de serie zal Anthony Mackie de hoofdsrol spelen, Mackie is voornamelijk bekend als The Falcon in de MCU. Zowel de serie als de game zullen in 2023 verschijnen.

Alles over de Twisted Metal-Serie

De Twisted Metal-serie werd officieel aangekondigd in mei 2019 en er wordt aan gewerkt door Sony’a PlayStation Productions. De live-action serie zal een actiekomedie zijn, geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick. Zij zijn de makers van de Deadpool en Zombieland-films. De serie zal gaan over een “outsider” genaamd John Doe, een geheugenverliespatiënt die zich niets over zichzelf kan herinneren. Hij krijgt de kans om zijn lever te verbeteren, hiervoor moet hij wel een mysterieus pakket afleveren.