Battlefield 2042 niet vergevingsgezind richting cheaters

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 13:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
EA DICE heeft in een blogpost geschreven hoe er om zal worden gegaan met spelers die zich misdragen of in de nieuwe Battlefield 2042 game vals gaan spelen. Er is te lezen dat cheaters niet hoeven te verwachten dat ze zomaar hun gang kunnen gaan.
EA DICE is niet vergevingsgezind richting cheaters. Als iemand cheat in de game wordt deze persoon zonder enige waarschuwing permanent verbannen. het bedrijf heeft dit gemeld in een blogpost. De post gaat niet alleen over cheaters, maar ook over spelers die zich misdragen.

Hoe worden cheaters gevonden?

Om cheaters op te sporen maakt het bedrijf gebruik van software ontwikkeld door Epic Games. Deze software gebruikt het bedrijf ook al voor games zoals Apex Legends. De software wordt ook gebruikt voor het populaire Fortnite.
Spelers kunnen natuurlijk ook altijd andere spelers rapporteren. Het bedrijf voegt hier zelfs ook nog eens een extra functie aan toe waarbij spelers wat context kunnen geven over waarom ze de speler rapporteren. Dit is optioneel, dus spelers kunnen ook rapporteren zonder extra uitleg te geven.
Shootergames waaronder battlefield hebben al langer last van cheaters. Het is dus logisch dat het bedrijf extra stappen zet om dit tegen te gaan. Battlefield 2042 is niet de enige game die cheaters niet een tweede kans geeft. Call of Duty: Vanguard heeft namelijk bans van Warzone en Cold War overgezet naar de nieuwe game. In de nieuwe Battlefield 2042 game krijgen cheaters die in de vorige games hebben vals gespeeld ten minste nog een tweede kans.