Epic Games wil Unreal Engine 5 voor alle ontwikkelaars toegankelijk maken

News
vrijdag, 15 mei 2020 om 9:00
unreal engine 5f1589384102
Er komt een nieuwe consolegeneratie aan en Epic Games haakt daarop in met een nieuwe versie van haar Unreal Engine. In een tech demo heeft het bedrijf al indrukwekkende graphics getoond, maar dat is niet alles wat Unreal Engine 5 moet bereiken. De engine moet voor ontwikkelaars gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan ooit worden.
In een interview met Gameindustry.biz laat Tim Sweeney, CEO van Epic Games, weten dat de doelen van Unreal Engine 5 verder gaan dan alleen technisch betere games maken. De Engine moet voor alle ontwikkelaars makkelijk zijn in het gebruik, ook voor ontwikkelaars die minder tijd, personeel, of budget hebben. Sweeney legt uit:

Minder limieten

Op de vraag hoe de engine dit gaat bereiken geeft Sweeney antwoord met twee voorbeelden. Ontwikkelaars kunnen nu 3D-modellen, die buiten de engine gemaakt zijn, direct importeren en hoeven geen ‘game versie’ meer te maken van datzelfde model.
Daarnaast is de limiet op het aantal objecten dat de engine tegelijk weer kan geven behoorlijk opgeschroefd. Zo kunnen ontwikkelaars een scène in een game organisch opbouwen zonder zorgen dat de limiet van wat de engine aan kan te snel bereikt wordt.

Populair Nieuws