Epic Games smeekt Apple om Fortnite weer in de App Store te zetten

  Sinds Fortnite op 13 augustus uit de App Store is gehaald, is er een hoop heisa geweest tussen Epic Games en Apple. Het lijkt erop dat Epic de ruzie nu wil bijleggen, omdat de ontwikkelaar slechte cijfers ziet wat betreft Fortnite op iOS.

  Epic Direct was een nieuwe betaalmethode van Epic Games, die ervoor zorgde dat er als een speler daarmee betaalde in de game, er geen cent ging naar Apple. Dit past niet helemaal in het plaatje van Apple, dus besloot het bedrijf Fortnite uit de App Store te verwijderen. Sindsdien is er veel onenigheid geweest tussen Apple en Epic Games. Uiteindelijk is het zelfs uitgelopen tot een rechtzaak.

  Fortnite is één van de meest populaire games van het moment en Epic kon dan ook rekenen om veel inkomsten uit het spel, maar de ontwikkelaar ziet nu schrikbarende cijfers sinds het verdwijnen van Fortnite uit de App Store. Het dagelijkse aantal gebruikers op iOS is namelijk met maar liefst 60 procent gedaald. Spelers die Fortnite op hun iPhone of iPad hebben staan kunnen de game nog wel gewoon spelen, maar ze krijgen geen nieuwe updates meer binnen.

  Onherstelbare schade voor Fortnite

  De cijfers hebben Epic nu tot actie gedreven. Via een rechterlijk bevel probeert het bedrijf er nu namelijk voor te zorgen dat Fortnite weer op de App Store terecht komt, zodat nieuwe spelers de game kunnen downloaden en er weer updates uitgebracht kunnen worden. In de zogeheten injection stelt Epic namelijk dat Fortnite te maken krijgt met 'onherstelbare schade' zolang de game niet beschikbaar is in de App Store. Apple heeft eerder al aangegeven dat Fortnite weer terug mag keren op de App Store, als Epic maar de nieuwe betaalmethode uit de game haalt.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.