Epic Games: "PS5 is een meesterwerk in systeem design"

  We zijn nog maar een paar maanden verwijderd van de PS5 release. Ontwikkelaars van games kunnen al met de next-gen console aan de slag en dat is volgens Epic Games een waar plezier.

  Op het gebied van hardware gaat het erom spannen tussen de PlayStation 5 en Xbox Series X. Sony lijkt alleen een geheim wapen aan boord te hebben met de speciaal ontworpen SSD voor de PS5.

  Ontwikkelaar Epic Games is al eerder positief geweest over de PlayStation 5 en breidt daar in een interview met Official PlayStation Magazine over uit. Zo is de aankomende console van Sony een ‘meesterwerk in systeem design’ volgens Nick Penwarden, de Vice President of Engineering bij Epic Games. De topman heeft onder andere gewerkt aan de recente Unreal Engine 5 tech demo op de PS5.

  “Niet alleen zorgt de PlayStation 5 voor een enorme sprong in computing en graphics performance, maar het is ook revolutionair op het gebied van opslag en data compressie technologie. Daarmee worden nieuwe ervaringen en games voor spelers unlocked.”

  Nick Penwarden, Vice President of Engineering bij Epic Games

  Nieuwe gameplay concepten

  De Chief Technology Officer bij Epic Games, Kim Libreri, wijdt over dat laatste uit in hetzelfde interview. Volgens de Libreri kan de gloednieuwe hardware op meerdere manieren de ervaring verbeteren. Zo kunnen er nieuwe gameplay concepten worden gemaakt, die volledig gebruikmaken van de volledig dynamische omgevingen en belichting, de sterk verbeterde physics, slimmere AI en rijkere multiplayer ervaringen.

  Wanneer we eindelijk met de next-gen consoles aan de slag kunnen gaan is nog niet bekend. Volgens bekende leaker Iron Man zal november de maand zijn dat de PS5 in de winkelschappen terecht komt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.