Epic games laat ons knokken in de ruimte met gratis game

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 9:00
epic gamesf1645113725
Het is weer donderdag en dus tijd voor een nieuwe gratis game in de Epic Games Store. Deze week gaan we een twin-stick gevecht aan in de ruimte: binnen én buiten!
Het is weer donderdag en dat betekent een gratis game in de Epic Store! Daar zegen we geen nee tegen. Deze week mogen we het tweede deel tegemoet zien van van een arcade game waarin snelle reacties een must zijn en je het competitief of in co-op uit kan vechten tijdens supersnelle ruimtegevechten.

Astro Duel 2

Wie Astro Duel 2 ziet denkt al snel dat dit een simpele twin-stick shooter in de ruimte is. Zo begint het inderdaad: je kiest je nanofighter en schiet de ruimte in in PvP combat of in co-op bounty mode. Eenmaal in je fighter valt meteen op hoe snel de game speelt. Je vliegt door de levels en draait en schiet dat het een lieve lust is, door levels die niet al te groot zijn. Hierdoor moet je je echt bekwamen in het goed kunnen manoeuvreren en tegelijkertijd kunnen schieten. Echter, als je één van de gravity-zones binnen vliegt, schakelt de top-down shooter game ineens over in een 2D platforming game. Ook je tegenstander kan die zone binnenvliegen, waardoor de gameplay letterlijk op zijn kop gezet wordt!
De game is niet makkelijk: twee keer geraakt worden en het is game over, maar staat bol van de unieke levels die steeds weer een andere opdracht behelzen. De game lijkt gemaakt om samen op de bank te spelen, maar is ook in je eentje zeker vermakelijk. Wil je toch de competitie opzoeken maar is online net te heftig voor je, dan kan je het tegen adequate AI bots opnemen.
Voor het verhaal hoef je Astro Duel 2 niet te spelen: dat is zo goed als afwezig. Deze game speelt als een spel uit de arcade-hallen en zo lang zal je er waarschijnlijk ook mee bezig blijven.

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen!
Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.