Epic Games achievements nu publiek zichtbaar

News
woensdag, 06 april 2022 om 9:00
5 redenen waarom ontwikkelaars kiezen voor de epic games store 149248
Er is voor veel gamers geen betere manier om bij te houden hoe goed je bent in je favoriete games dan achievements. Ook de Epic Games Store heeft ze sinds een aantal jaar, maar tot nu toe kon je die alleen zelf zien. Nu kun je ook opscheppen tegen je vrienden, want achievements zijn nu voor iedereen zichtbaar in de launcher van Epic Games.
Het heeft even geduurd, maar je kunt nu eindelijk aan iedereen tentoonstellen hoe ongelovelijk goed je bent in je Epic Games Store-games. Hoewel de launcher al een tijdje achievements kent, waren ze alleen voor jezelf zichtbaar. Voor veel mensen schiet het hele concept van achievements zo het doel voorbij.
Maar met een nieuwe update maakt Epic Games je achievements nu zichtbaar voor andere gebruikers. Dat laat Epic Games weten in een blogpost over de update. Op je profiel staat hoeveel achievements en XP je hebt. In een apart tabje kun je dat in meer detail zien.
De standaardinstelling is nu dat vrienden van vrienden je achievements kunnen zien. Dat kun je zelf verder beperken tot alleen vrienden of alleen jezelf, of je kunt het verder opengooien en je achievements voor iedereen zichtbaar maken. Dat is aan te passen in de privacy-instellingen.

Meer updates voor Epic Games Store

Epic Games deelt ook nog wat toekomstige plannen voor hun launcher. Zo kun je in de toekomst verwachten dat je na het gamen een pop-up krijgt met een paar korte vragen over je ervaring. Ook is het de bedoeling dat er een notification center komt, als remedie voor het overal en nergens verschijnen van notificaties zoals dat nu is.