Elon Musk toch niet in Twitter-bestuur

News
maandag, 11 april 2022 om 12:00
elon muskf1649168900
Onlangs kocht Elon Musk een groot deel van de aandelen van Twitter. Kort daarop volgde de aankondiging dat Musk zou toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. Maar nu blijkt dat toch niet door te gaan, zo laat de CEO van Twitter weten.
Elon Musk is momenteel de grootste aandeelhouder van Twitter. Hij kocht onlangs 9,2 procent van alle aandelen in het bedrijf op. Dat geeft hem in principe het recht op een plek in de raad van bestuur en zijn toetreden werd ook al aangekondigd.
Maar nu laat Twitter-CEO Parag Agrawal weten dat Musk toch van deze positie afziet. Agrawal deelde een statement waarin hij aangeeft te denken dat Musks afzien van deze positie op dit moment een juiste keuze is. Wel blijft de raad van bestuur open voor input van Musk.

Waarom ziet Elon Musk af van de raad van bestuur?

Vrijwel direct na zijn aankoop van de Twitter-aandelen kwam Musk al met veel ideeën voor Twitter. Zo wilde hij graag een knop om een Tweet te bewerken, iets waar Twitter al langer aan bleek te werken. Het is dan ook niet duidelijk waarom hij een positie in de raad van bestuur niet aanneemt.
Elon Musk is geen onbesproken figuur, dus het lijkt niet onmogelijk dat hier achter de schermen meer aan de hand is. Aan de andere kant heeft Musk ook nog altijd zijn eigen bedrijven. Het kan dus ook zeker zo zijn dat hij het nog te druk heeft met bijvoorbeeld SpaceX om een positie binnen Twitter aan te nemen.