'Elden Ring mogelijk vertraagd'

News
donderdag, 11 maart 2021 om 10:00
elden ringf1624265795
Het Elden Ring-lek dat eerder deze maand voorbij kwam, zou wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de releasedatum van de game. Jeff Grubb, journalist bij Venturebeat, meldt dat Bandai Namco momenteel uitzoekt hoe het lek veroorzaakt is en wie verantwoordelijk is. Daardoor wordt de release waarschijnlijk verschoven.
Grubb vertelt dit in een video over de komende releases op YouTube. Hij denkt dat de game zijn oorspronkelijke onthulling én releasedatum niet gaat halen. De reden hiervoor is het lek waarbij even geleden beelden online verschenen. Dit zou de plannen van Bandai Namco flink in de war geschopt hebben.
Een onderzoek moet nu uitwijzen waar het lek binnen de ontwikkelaar zit en daarna zal er opnieuw gekeken worden naar de onthullingsplannen. Dit zal waarschijnlijk rond de E3 zijn volgens Grubb. Hij heeft de release ook van zijn lijst met onthullingen geschrapt voor nu.

Enorm lek bij Bandai Namco dropt trailer te vroeg

Door het lek bij Bandai Namco is de Elden Ring onthulllingstrailer te vroeg naar buiten gekomen. Snel werden de beelden gewist, maar door stukjes bij elkaar te plakken kwam uiteindelijk toch een behoorlijke trailer voorbij van de game. De beelden voedden de geruchten dat er snel een onthulling zou komen, maar daar hoeven we dus niet meer op te rekenen. Eerder lekten ook al de bazen van de game via artwork.