Bioscopen kunnen in een week open na versoepelingen

News
donderdag, 11 maart 2021 om 9:30
architecture room indoors auditorium 109669 200623 141224f1622451261
Goed nieuws voor filmliefhebbers! Bioscopen en filmhuizen kunnen in theorie binnen een week weer open wanneer versoepelingen doorgevoerd worden. Zo maakt Gulian Nolthenius, directeur van de brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland (NVBF), bekend tegenover NU.nl. Wel is de voorwaarde dat versoepelingen daadwerkelijk mogelijk gemaakt worden.
Dat bioscopen in theorie binnen een week weer functionerend de deuren kunnen openen, klinkt alleen wel mooier dan het in werkelijkheid is. Voorwaarde is immers dat de regering versoepelingen doorvoert die het mogelijk maken om weer naar het filmhuis of de bioscoop te gaan. Nolthenius voorspelt alleen dat dit er de komende tijd nog niet in zit.

"De komende versoepelingen zullen vooral gelden voor het voortgezet onderwijs, de detailhandel en de horeca. Daar zitten wij (de bioscoopbranche, red.) nog niet bij. Maar je weet het nooit. Wie weet wat er kan gebeuren als de huidige situatie sterk verbetert. Je merkt en voelt dat de maatschappij zit te springen om versoepelingen, maar men zit met een duivels dilemma." - Gulian Nolthenius

coronaf1584360743
De bioscoopbrache wankelt, net als vele andere entertainmentsectoren, en vecht voor het haar leven. Veel bedrijven die in hetzelfde schuitje zitten werken als het ware samen om ervoor te zorgen dat er een toekomst blijft voor bijvoorbeeld festivals. Verwacht wordt alleen wel dat specialistische werknemers mogelijk niet voldoende beschikbaar zijn wanneer dit weer nodig is.
Nolthenius gelooft alleen dat bioscopen hierop een uitzondering zijn. "Ik ga ervan uit dat bioscopen binnen een week weer open kunnen als dat mag", stelt Nothenius. "Dat kan snel. Bioscopen zijn gereorganiseerd en veel jongeren die voorheen in bioscopen werkten zijn andere dingen gaan doen, maar er zijn nog steeds veel jongeren beschikbaar. Zowel vast als flexibel. Het bioscooppersoneel staat langs de zijlijn en wil weer graag aan het werk. Die zijn absoluut beschikbaar."

Populair Nieuws

Laatste Reacties