Elden Ring bereikt weer een grote mijlpaal

News
zondag, 26 maart 2023 om 10:30
elden ring headerf1646038440
Dat Elden Ring een succes is, is geen geheim. De game was een van de grootste games van het jaar en werd dan ook door verschillende awards shows en websites uitgeroepen tot game van het jaar. Nu komt daar nóg zo'n titel bij.
Elden Ring werd eerder al uitgeroepen tot game van het jaar door de award shows The Game Awards, The DICE Awards en The Golden Joystick Awards. Deze week voegde ook The GDC Awards zich toe aan het rijtje. Dit zijn de vier meest prominente game awards shows, waardoor Elden Ring weer een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.
Het is de derde game ooit die van alle vier deze awards deze felbegeerde titel heeft gekregen. Alleen The Elder Scrolls 5: Skyrim en The Legend of Zelda: Breath of the Wild wisten eerder deze prestatie neer te zetten.

Nog hard gewerkt aan Elden Ring

Ontwikkelaar FromSoftware is overigens nog lang niet klaar met de game. Zo bracht de ontwikkelaar deze week een update uit waarmee je Ray-Tracing kunt aanzetten. Dit is wel alleen mogelijk voor de PlayStation 5, Xbox Series X en PC.
Ook wordt er hard gewerkt aan de DLC Shadow of the Erdtree. Waar de DLC over gaat is nog niet bekend, maar de artwork lijkt erop te hinten dat Miquella, de broer van Malenia, een grote rol gaat spelen. Een releasedatum is vooralsnog niet bekend, maar de verwachting is in oktober of november dit jaar.