Eindelijk uitgebreide gameplay van Elden Ring getoond

News
vrijdag, 05 november 2021 om 9:30
e9zkhagxmaucn5toriginalf1634545077
Het is al lang bekend dat FromSoftware aan Elden Ring werkt, maar we hebben nog maar weinig gameplay gezien. Ten minste, tot nu toe. De ontwikkelaar heeft nu namelijk een zeer uitgebreide gameplay video uitgebracht.
In record tempo heeft ontwikkelaar FromSoftware zich omgetoverd van niche studio, tot aan één van de grootmachten in de gamesindustrie. En onderweg hebben ze ook nog eens een compleet nieuw genre uitgevonden. De titels van de ontwikkelaar zijn ook elk deel iets groter en grandiozer geworden, wat zeker duidelijk wordt met Elden Ring.
In de uitgebreide gameplay video worden namelijk meerdere onderdelen van de game getoond. Wat meteen opvalt is de grootte van Elden Ring. Niet langer heb je het gevoel alsof je in afgesloten levels zit met hun eigen thema - ondanks dat de werelden in de Dark Souls games aan elkaar verbonden zijn - het is nu één grote wereld om te verkennen. Je zal dan waarschijnlijk ook vaak je paard moeten gebruiken en niet alleen tijdens het reizen van punt A naar punt B.
De gameplay preview opent namelijk meteen met een bossfight tegen een enorme draak. Gelukkig kan je de snelheid van je paard gebruiken om de desastreuze aanvallen van het mythische wezen te ontwijken. En het zal ook zeker nodig zijn om geen schade te krijgen, want Elden Ring lijkt weer net zo uitdagend te worden als de andere games van FromSoftware - inclusief de geliefde combat van de Dark Souls games.
Bekijk hieronder de uitgebreide gameplay video van Elden Ring:

Een vleugje George R.R. Martin

In de video zien we ook eindelijk een stuk meer van de wereld die FromSoftware heeft geschapen en de bijbehorende lore. Daarbij heeft de studio ook wat hulp gekregen. Niemand minder dan George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire boeken, heeft namelijk meegeholpen met het creëren van de wereld en verhalen van Elden Ring.
Eerder deze week heeft FromSoftware al een klein beetje gameplay van Elden Ring getoond, toen de Collector’s Edition van de game uit de doeken werd gedaan.