Bizar: hele lading videokaarten gestolen bij overval

News
vrijdag, 05 november 2021 om 10:00
geforce rtx 20 series aangekondigd door nvidia op gamescom 137475 1
De één betaalt netjes de prijs en wacht vervolgens een week op zijn dure Nvidia RTX-3090. Er zijn ook mensen die het net iets ander aanpakken, en alle Nvidia GPU’s uit een transportbus jatten. Dit gebeurde onlangs namelijk in de Verenigde Staten.
Er is een flinke overval gepleegd op een transportbus in Californië. Deze bus zat tot de nok toe vol met GPU’s van GeForce. Dit kwam naar voren uit een post de forums van Evga. De post is gemaakt door product manager Jacob Freeman en heeft de overval bevestigd. Er zijn meerdere GPU’s uit de GeForce RTX 30-series gestolen toen deze een reis aflegde tussen San Francisco en Southern California. Waarom deze is overvallen en hoe de overvallers wisten dat deze bus vol met GPU’s zat is nog onduidelijk.
De waarde van de gestolen GPU’s zit tussen de 329,99 en 1295,99 dollar per stuk. In de post van Freeman wordt duidelijk gemaakt dat klanten op moeten passen voor het kopen van gestolen videokaarten. Zowel het verkopen als in bezit zijn van gestolen goederen is namelijk illegaal.

Chiptekort houd nog steeds aan

De nieuwste videokaarten van Nvidia GeForce zijn nog steeds erg moeilijk te verkrijgen. Er heerst namelijk nog steeds een gigantisch chiptekort, wat niet alleen de productie van videokaarten hindert maar ook de productie van de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Sommige mensen verkopen een videokaart soms door voor twee keer zoveel geld, waarmee ze natuurlijk een dikke winst maken.
Wat de boeven van de gestolen GPU’s van plan zijn is nog onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk zullen ze proberen om de gestolen goederen aan de man te brengen. Pas daarom goed op waar je jouw videokaarten vandaan haalt, en of het veilig is.