Game of Thrones-maker heeft spijt van inhaalslag serie op boeken

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 16:30
game of thrones danyf1638126606
Game of Thrones is in 2011 gestart en met het achtste seizoen geëindigd in 2019. De serie is gebaseerd op de boeken van Game of Thrones-maker George R.R. Martin. In een recent interview vertelt de schrijver dat hij spijt heeft dat de serie de boeken hebben ingehaald.
De eerste paar seizoenen van Game of Thrones waren vrijwel volledig geïnspireerd op de eerste boeken van George R.R. Martin. Toch namen de makers in de jaren daarop een aantal keuzes die ver van de boeken aflagen, wat ervoor zorgde dat de serie vrijwel niet meer leek op de boeken en op een gegeven moment ook de reeks van George R.R. Martin inhaalde. Volgens de schrijver kwam dit door zijn te lage schrijftempo.
In een interview Chicago's PBS station geeft de Game of Thrones-maker aan dat hij spijt heeft dat hij toestond dat de serie zijn boeken inhaalde. Zo zegt hij dat de serie hem vooral op goede manieren geholpen heeft, maar dat hij ook snel zag dat hij niet snel genoeg kon werken, wat ervoor zorgde dat de serie zijn reeks inhaalde. George R.R. Martin geeft aan dat de eerste vijf boeken al uit waren toen de makers met de serie begonnen, maar hij had nooit gedacht dat de serie hem al zo snel zou inhalen. Dit zorgde voor verwarring voor de schrijver, toen de serie een compleet andere richting insloeg.

Game of Thrones-maker bezig met het laatste boek

Vooralsnog is George R.R. Martin bezig met de laatste twee boeken uit de originele Game of Thrones-franchise genaamd The Winds of Winter en Dreams of Spring, waar het slotstuk van het verhaal in geheel zijn eigen visie verteld wordt. Gezien hij hier al een lange tijd mee bezig is, mogen we geloven dat het niet meer lang gaat duren voordat Winds of Winter uitkomt.

Populair Nieuws