Twitch gaat streamers bannen die doen alsof ze naakt zijn

News
donderdag, 04 januari 2024 om 12:30
twitchf1632316873
De strijd van Twitch met ‘creatieve’ content creators gaat door. Het streamingplatform heeft nu besloten om streamers te bannen die doen alsof ze naakt zijn.
De laatste jaren is streamen enorm populair geworden, helemaal sinds duidelijk geworden is hoeveel geld er verdiend mee kan worden. Streamers proberen daardoor op allerlei creatieve manieren aan kijkers te komen, maar geregeld wordt de grens overtreden. Met name op het gebied van seksuele content worstelt Twitch om de content enigszins ‘familievriendelijk’ te houden.
Daarom heeft het streamingplatform nu een nieuwe policy doorgevoerd, waardoor het niet meer toegestaan is voor streamers om te doen of te insinueren dat ze naakt zijn. Dat heeft Chief Customer Trust Officer Angela Hession aangekondigd in een blogpost.
De laatste tijd waren er streamers die geen borsten of genitaliën lieten zien, maar wel de camera dusdanig gepositioneerd hadden dat het leek alsof ze naakt waren. Anderen gebruikten weer zwarte balkjes om te suggereren dat ze geen kleding aan hadden.

Flip-flop van regels

De regelverandering wordt nu doorgevoerd, terwijl er in december juist een nieuwe policy was om wat losser met de regels om te gaan. Zo werd er meer toegestaan op het gebied van ‘artistiek naakt’, zolang streamers maar hun content op de juiste manier labelen, zodat het niet op kon duiken op de frontpage.
Sinds die verandering blijken streamers alleen iets te liberaal om te gaan met de nieuwe regels, waardoor er nu dus al een nieuwe policy nodig is. Momenteel is het voor vrouwelijke streamers nog wel toegestaan om cleavage te laten zien, zolang het maar duidelijk is dat ze kleren dragen.