De beste Nederlandse FUT-spelers in FIFA 21 - Het eindoordeel

  Na de voorspelling voor top 10 beste spelers in FIFA 21 FUT, is het vandaag tijd voor de Nederlanders. Hieronder zien jullie de elf spelers waarvan wij verwachten dat zij de beste zullen zijn in FIFA 21. Nu de ratings officieel zijn, kijken hoe goed onze voorspellingen zijn gebleken.

  Update - De ratings onthuld

  Inmiddels is FIFA 21 officieel uitgebracht en kunnen we checken hoe goed onze voorspellingen waren. Check dan ook snel hieronder wat de ratings zijn van de Nederlandse FUT-spelers die we in juli alvast voorspelden. Hadden we het helemaal goed, kwamen we in de buurt of zaten we er compleet naast? Dat lees je nu hier!

  #11. Arjen Robben – 81

  In 2018 hing Arjen Robben zijn schoenen aan de wilgen. In totaal was hij in 19 jaar tijd goed voor 209 goals en 164 assist. Na een jaar gestopt te zijn met voetballen, kribbelde het gevoel om op het veld te staan weer. Robben tekende na een jaar afwezigheid in FIFA een contract bij FC Groningen, waar hij aankomend seizoen weer mag schitteren.

  Wij denken dat Robben met zijn terugkeer in het voetbal een rating van 81 krijgt in FIFA 21. In de laatste FIFA (19) was Robben nog 85 rated. Maar het is algemeen bekend dat EA oudere spelers vaak naar beneden halen. Hierbij komt natuurlijk ook kijken dat de 36-jarige Robben een jaar niet heeft gevoetbald.

  Officiële rating: 80

  Uiteindelijk zat onze voorspelling er niet ver naast. Waar we stiekem hoopten dat de legendarische Nederlanders op 81 uit zou komen, heeft Robben een 80 gekregen van de makers. Op dribbelen scoort de Groninger nog steeds 88, net als balbeheersing. Die combinatie zal met het vernieuwde dribbelsysteem dan ook goed van pas komen.

  #10. Wout Weghorst – 82

  In hetzelfde jaar dat Robben er in de Bundesliga mee stopte, maakte Weghorst juist de overstap naar het Duitse voetbal. De 1,97 meter lange spits scoort er sindsdien op los voor Wolfsburg. Afgelopen seizoen was Weghorst goed voor 20 doelpunten. Dit levert hem zelfs de belangstelling op van het Engelse Arsenal.

  In FIFA 20 kreeg Weghorst al een upgrade van +4 t.o.v. van 19. Wij denken dat de spits ook in FIFA 21 een upgrade ontvangt en daarmee een beoordeling heeft van 82.

  Officiële rating: 81

  Wederom zaten we niet ver naast de rating van deze Nederlander. Weghorst is sinds zijn overstap naar Wolfsburg fantastisch aan het spelen en dat blijft niet onopgemerkt door de FIFA-goden. De doelpuntenmachine wordt dan ook hoog beoordeeld op zijn afmaken en schotkracht, al is zijn officiële rating een puntje lager dan onze voorspelling.

  #9 Donny van de Beek – 82

  Veel fans van Ajax hopen dat Van de Beek er wederom een jaartje aan vast plakt in de hoofdstad. De aanvallende middenvelder zou in de belangstelling staan van meerdere Europese topclubs, waaronder Manchester United en Real Madrid.

  Van de Beek was afgelopen seizoen goed voor 11 assists en 10 doelpunten. Uitstekende statistieken voor een middenvelder. Wij denken dat zijn goede seizoen een upgrade naar 82 oplevert in FIFA 21.

  Officiële rating: 83

  Eerder waren we niet blij met het feit dat we naast de onze voorspelling zaten, maar voor Van de Beek maken we gerust een uitzondering. Met een rating van 83 is het een fantastische middenvelder om op te rapen. Inmiddels is ook de transfer van de aanvallende middenvelder rond. In FIFA 21 vind je het talent bij Manchester United.

  #8. Steven Bergwijn – 83

  Afgelopen winter verdiende Steven Bergwijn een transfer van PSV naar het Engelse Tottenham Hotspur. In zijn debuut voor de Spurs liet hij zich meteen gelden. Bergwijn scoorde een prachtig doelpunt tegen Manchester City.

  Bergwijn heeft dit seizoen gecombineerd al bijgedragen aan 22 doelpunten. Dit moet er volgens ons wel voor zorgen dat de flankspeler een upgrade ontvangt van EA en daarmee 83 rated wordt.

  Officiële rating: 83

  Een schot in de roos! Steven Bergwijn heeft zoals we al voorspelden een rating van 83. Die heeft hij te danken aan zijn sprintsnelheid en versnellingen. Daar scoort hij in de game 87 en 88 respectievelijk mee. Ook zijn afstandschoten zijn niet te onderschatten, wat Bergwijn een flankspeler maakt die voor ieder team een aanwinst is.

  #7. Quincy Promes – 84

  Hij scoorde afgelopen seizoen 16 doelpunten en gaf 8 assists in het shirt van Ajax. Quincy Promes kende een uitstekend jaar in Amsterdam. Promes werd opgenomen in het Team of the Season van de Eredivisie en veroverde met een rating van 99 de harten van menig FIFA 20-speler. In FIFA 21 denken wij dat Promes door zijn goede seizoen een upgrade krijgt van 82 naar 84.

  Officiële rating: 82

  Helaas voor de Ajax-fans blijft Promes toch steken op 82. Hoewel Promes een prima jaar achter de rug heeft, blijkt dit voor EA niet goed genoeg voor een hogere rating. Toch moet de sprintsnelheid van Promes niet onderschat worden, want deze krijgt in het nieuweste telg een rating van 90.

  #6. Memphis Depay – 85

  Helaas kende Memphis Depay dit seizoen naast zijn vele ups ook een aantal downs. De aanvaller van Lyon kampte met blessures en moest daardoor een aantal wedstrijden missen. Toch liet hij zich in die wedstrijden vaak gelden. Depay zorgde in 18 wedstrijden voor maar liefst 14 doelpunten.

  Hiernaast is Depay, samen met een aantal andere uit deze lijst, hét gezicht geworden voor het Nederlands Elftal. Wij verwachten dat Depay een upgrade naar 85 krijgt en daarmee nog beter wordt in FIFA 21.

  Officiële rating: 85

  Wederom een schot in de roos! Net als bij Bergwijn hebben we het compleet goed met de rating van Memphis Depay. Hoewel de spits bij het Nederlands Elftal de laatste weken niet het verschil maakt, snappen we de keuze voor 85 wel van EA. FC Barcelona wil de spits niet voor niets naar de club halen.

  #5. Georginio Wijnaldum – 85

  Samen met landgenoot en ploeggenoot Virgil van Dijk kende Wijnaldum een heel goed seizoen. Met Liverpool wonnen zij de Engelse Premier League en het wereldkampioenschap voor voetbalclubs. Met 5 doelpunten en een heleboel goede wedstrijden droeg Wijnaldum zijn steentje bij aan het succes van Liverpool.

  Door zijn successen denken wij dat Wijnaldum de erkenning als ‘een van de beste middenvelders van het moment’ ook in FIFA 21 krijgt en 85 rated is.

  Officiële rating: 85

  Dat Wijnaldum één van de beste middenvelders is van FIFA 21 is wel weer gebleken. Gini heeft een rating van 85 door zijn uitstekende balbeheersing in combinatie met de korte passes die hij geeft. Voor wie positiespel speelt in de kleine ruimte, kan Wijnaldum simpelweg niet laten schieten.

  #4. Stefan de Vrij – 86

  Al een aantal jaar laat Stefan de Vrij zijn ultieme klasse zien in Italië. De centrale verdediger van Inter Milan speelt week in, week uit top wedstrijden. Helaas voor De Vrij kent Nederland nog twee top centrale verdedigers. Daardoor is er voor hem geen plek in de basis opstelling van Oranje, tot vele verbazing uit Milaan.

  Dit seizoen speelde De Vrij weer een hoop goede wedstrijden in het zwartblauwe shirt van Inter. Dit moet hem volgens ons in FIFA 21 een upgrade van 84 naar 86 opleveren!

  Officiële rating: 84

  Helaas moeten we schuld bekennen. Stefan de Vrij heeft een lagere rating dan we hadden gedacht, namelijk "slechts" een rating van 84. De Vrij heeft het nadeel dat hij in vergelijking met twee andere centrale verdedigers van Nederland wat minder opvalt, wat mogelijk bij heeft gedragen aan deze enigszins teleurstellende rating.

  #3. Matthijs de Ligt – 86

  Door zijn geweldige verdedigende acties bij Ajax en Oranje kwam De Ligt in de belangstelling van de absolute wereldtop. De Ligt koos om uiteindelijk in Italië te gaan voetballen bij Piemonte Calcio, beter bekend als Juventus.

  De Ligt laat daar in veel wedstrijden zijn echte klasse zien. Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend. Dit seizoen scoorde de centrale verdediger zelfs al 3 keer en gaf hij ook nog eens een assist. Dit alles moet er volgens ons voor zorgen dat De Ligt in FIFA 21 een upgrade naar 86 rated krijgt.

  Officiële rating: 85

  Misschien waren we iets te enthousiast over de prestaties van Matthijs de Ligt. Hoewel zijn eerste seizoen bij Juventus prima verliep, was er nog veel ruimte voor verbetering. De rating van 85 is wat dat betreft dan ook logisch, maar toch hadden we stiekem op beter gehoopt.

  #2. Frenkie de Jong – 86

  Na zijn geweldige acties bij Ajax, vertrok Frenkie de Jong in de zomer van 2019 naar FC Barcelona. De Jong werd binnengehaald als een groot talent die bij moest dragen aan het succes van Barça. Helaas is het Frenkie nog niet helemaal gelukt om zijn stempel te drukken in Barcelona. Dit komt mede door de posities waarop het speelt.

  Echter laat Frenkie wanneer hij speelt zijn klasse zien. De 23-jarige middenvelder laat met zijn acties menig voetbalfanaat smullen. Wij verwachte dat EA De Jong een beoordeling van 86 geeft in FIFA 21.

  Officiële rating: 85

  Ook het andere ex-Ajax-talent heeft een iets lagere rating dan we hoopten. Frenkie de Jong heeft na een moeilijk eerste jaar bij FC Barcelona een rating van 85 gekregen. Hoewel we de rating wel begrijpen, moeten we toch stellen dat deze wel opgeschroefd had mogen worden. De Jong speelde het halve seizoen immers niet op zijn favoriete positie, wat bij heeft gedragen aan een mindere prestatie.

  #1. Virgil van Dijk – 92

  Virgil van Dijk liet dit seizoen wederom zijn klasse zien. Sinds zijn overstap in januari 2018 naar Liverpool, is Virgil uitgegroeid tot een van de beste verdedigers (aller tijden). De sluitpost van het Nederlands Elftal bereikte met Liverpool een hoop successen. Waaronder het winnen van de Engelse Premier League.

  Afgelopen FIFA haalde een 89 rated Van Dijk de top 5 nog niet, maar heeft zich sindsdien bewezen daar wel thuis te horen. Met een upgrade naar 92 verwachten wij zelfs dat de centrale verdediger in de top 3 van FIFA 21 zal staan.

  Officiële rating: 90

  Verdedigers raten blijft een onvoorspelbare taak, zo blijkt wel weer uit de rating van Virgil van Dijk. Hoewel de Nederlander één van de beste spelers in de game is, haalt de verdediger niet eens de top 5. Van Dijk eindigt op de zevende plek en dat terwijl mede dankzij hem Liverpool de sterren van de hemel speelde afgelopen jaar.

  De FIFA 21 ratings

  Wij denken dat deze 11 Nederlanders de beste zullen zijn in FIFA 21. De game komt op 9 oktober uit. Tot die tijd kunnen we nog aan de slag met FIFA 20. Wij horen graag van jullie welke Nederlanders wij in deze top 11 hebben gemist.

  Ben je benieuwd naar het volgende jaar FIFA? Wij hebben 10 dingen op een rijtje gezet die wij willen zien in FIFA 21.

  Dit artikel is op 12 oktober 2020 bijgewerkt.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.