eFootballs 1.0.0-update komt er eindelijk aan

News
donderdag, 07 april 2022 om 12:00
pes 2022 efootball minf1626857490
eFootballs 1.0.0-update verschijnt op 14 april. Zo laat Konami weten op zowel Twitter als zijn website. De update fixt niet alleen een aantal bugs, maar voegt ook een nieuwe modus genaamd ‘Dream Team’ toe.
Konami schrijft zo gefocust te zijn geweest op het halen van de deadline, dat ‘we het belangrijkste uit het oog zijn verloren: kwaliteit’. De ontwikkelaar geeft aan te begrijpen dat teleurgestelde fans kritische recensies achterlieten. ‘’Het ontwikkelingsteam heeft sindsdien hard gewerkt om het vertrouwen van onze gewaardeerde fans terug te winnen en om het spel nog leuker te maken voor voetbalfans over de hele wereld.’’
Op basis van feedback heeft de ontwikkelaar gewerkt aan het fixen van bugs, het aanpassen van de balans in de game en het toevoegen van nieuwe features. Zo voegt de update een nieuwe modus genaamd Dream Team toe, vergelijkbaar met FIFA's Ultimate Team, waarin spelers hun eigen team kunnen samenstellen en het kunnen opnemen tegen andere Dream Teams. Een andere nieuwe functie is de ‘Shoulder Charge’, ofwel de schouderduw, waarmee spelers ‘proactiever de bal kunnen veroveren’.

Meerdere features verbeterd

Wat betreft verbeteringen heeft Konami de standaardinstellingen van de controller aangepast om het verdedigen “intuïtiever” te maken. Ook de passes zijn verbeterd. Volgens Konami zijn die nu sneller en accurater.
Update 1.0.0 brengt ook enkele bevelen uit voorgaande games terug: Pressure, waarmee je de bal kan veroveren door middel van het opvoeren van de druk op de tegenstander, en Match-up, waarmee je de afstand tot de bal kan bewaren en kleinere stappen kan nemen. Daarnaast kunnen spelers met het ‘Call for Pressure’-bevel het hele team aansturen om de druk te verhogen. Alle verbeteringen kun je vinden op de site van Konami.
Konami geeft ook aan dat er gewerkt wordt aan een update voor de mobiele versie van de game. Wanneer we die update kunnen verwachten is nog niet bekend.