Nieuwe Xbox Series X feature maakt tv-afstandsbediening overbodig

News
donderdag, 07 april 2022 om 11:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Er zijn niet heel veel stappen voor nodig om een console op te starten. Maar als je afstandsbediening af ten toe tussen de kussens van de bank verdwijnt kan het overschakelen naar de juiste tv-input toch een beetje irritant zijn. Een nieuwe feature van de Xbox Series X en S verhelpt dat nu.
Vanaf nu kun je zonder tv-afstandsbediening de input van je tv veranderen naar je Xbox Series X of S door op de grote Xbox-knop op je controller te drukken. Xbox-ingenieur Eden Marie laat dat weten via Twitter. Je kunt deze optie inschakelen (of uitschakelen) onder de TV-opties op je Xbox, bij HDMI-CEC.
Voor gebruikers van andere consoles klinkt het bedienen van tv-bronnen zonder afstandsbediening misschien als een bekende feature. Het is inderdaad een functie die veel consoles en andere apparaten met een HDMI-aansluiting al lang hebben. Toch is het mooi dat Xbox gebruikers hier voortaan ook voordeel van hebben.
Mocht je graag van deze functie gebruik willen maken, dan is het handig om ook even de instellingen van je tv te controleren. HDMI-CEC moet namelijk niet alleen op je console aan staan, maar ook op je televisietoestel. Bij wat oudere tv’s kan het zijn dat de mogelijkheid er niet is.

Xbox brengt geregeld nieuwe features

Ondanks dat de Xbox Series X nu ruim een jaar uit is, komt Microsoft nog geregeld met verbeteringen. Zo werd onlangs de mogelijkheid om games permanent in Quick Resume op te nemen uitgerold. Als je graag als eerste de nieuwe features wil proberen kun je je inschrijven voor het Xbox Insider-programma.