Eerste third party PS5 controller aangekondigd

News
woensdag, 08 december 2021 om 16:00
ps5 controllerf1592919068
SCUF heeft haar eerste third-party PS5 controller aangekondigd. Dit is de eerste niet standaard PS5 controller die door een groot bedrijf uitgebracht wordt.
De SCUF controllers zijn al onder menig PlayStation speler erg bekend. De speciaal ontworpen controllers hebben aan de achterkant twee extra knoppen, en de joysticks kunnen in hoogte worden afgesteld. Vooral die knoppen aan de achterkant zorgen ervoor dat je game ervaring makkelijker wordt, omdat je nu meer opties binnen handbereik hebt.
Nu heeft het bedrijf ook drie controllers gemaakt voor de PlayStation 5: de Reflex, Reflex Pro en Reflex FPS. Ze lijken veel op de standaard PS5 DualSense controller die geleverd wordt bij de PlayStation 5, maar hebben een andere kleur en meer mogelijkheden. Ook deze controller heeft aan de achterkant twee extra knoppen. De controller zal worden uitgebracht in oranje, zwart, grijs, wit, blauw en rood. Er zit trouwens ook een verschil in de verschillende soorten controllers.

Wat is het verschil tussen de PS5 controllers?

De Reflex en Reflex Pro maken net als de DualSense controller gebruik van Adaptive triggers. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kan voelen hoe zwaar het is om een trekker over te halen in de L2 en R2 knoppen. De Reflex FPS heeft dit niet en maakt plaats voor een instant trigger, waardoor je een one tap effect kan creëren.
Bij de controller worden ook de nodige thumbsticks geleverd, zodat je je joystick of thumbsticks qua hoogte en grip kan instellen naar wens. Er hangt wel een prijskaartje aan de controllers, namelijk tussen de 199 en 259 dollar. De release staat gepland voor 2022. De controllers zijn naast de PS5 ook te gebruiken voor PC.

Populair Nieuws