Eerste stabiele beta voor Windows 11 gelanceerd door Microsoft

News
vrijdag, 30 juli 2021 om 12:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
PC-gebruikers die Windows 11 willen uittesten, kunnen nu aan de slag met de eerste beta van het besturingssysteem. Je moet er alleen voor uitgenodigd worden door Microsoft.
In juni heeft Microsoft Windows 11 aangekondigd, de opvolger van Windows 10. Dat was voor velen een grote verrassing, want bij de onthulling van Windows 10 claimde het techbedrijf nog dat het het laatste besturingssysteem zou zijn en er alleen updates zouden komen.
Ongeacht de reden erachter zal Windows 11 een aantal handige nieuwe features introduceren en gaat het ontwerp flink op de schop. Gebruikers kunnen daar nu ook zelf mee aan de slag, want de eerste beta voor Windows 11 is gelanceerd door Microsoft, voor mensen die zich hebben aangemeld via het Windows Insider Program. Dat meldt het techbedrijf via een blogpost.

Niet het eerste voorproefje van Windows 11

Hoewel mensen nu aan de slag kunnen gaan met de eerste beta van Windows 11, is het niet de eerste keer dat gebruikers het besturingssysteem kunnen uittesten. Microsoft is eerder namelijk al gekomen met de dev preview, waarmee een testversie van Windows 11 binnengehaald kan worden. Die versie is volgens Microsoft alleen voor ‘zeer technische gebruikers’ en heeft ‘een aantal ruwe randjes’. Het komt erop neer dat gebruikers op de nodige bugs zullen stuiten, terwijl de beta een stuk stabieler zal zijn.
Als je mee wil doen aan de beta van Windows 11, dan kan je je hier inschrijven voor het Windows Insider Program. Houd er alleen wel rekening mee dat ondanks de beta stabieler is dan de dev preview, je waarschijnlijk alsnog op de nodige bugs zal stuiten.