Grote uitdager verwacht voor titelstrijd: "Mogen Hamilton nooit vergeten"

News
woensdag, 15 februari 2023 om 12:00
lewis hamilton gp nederland 2022f1662643336
Nog een paar weken en dan barst het nieuwe F1-seizoen waarbij alle kansen weer open liggen voor de titel. Charles Leclerc verwacht dat hij het dit jaar aan de stok krijgt met Lewis Hamilton.
Even leek het er vorig jaar op dat Charles Leclerc op weg was naar zijn allereerste titel in de Formule 1. Na drie races stond de Monegask namelijk flink voor op Max Verstappen, nadat de Nederlander twee DNF’s om zijn oren kreeg. Maar al snel zakte het kaartenhuis van Ferrari in elkaar en was het Verstappen die relatief eenvoudig zijn tweede titel kon pakken.
Dit jaar hoopt Leclerc dat hij wel tot het einde van het seizoen kan vechten voor het kampioenschap, maar hij weet dat het niet makkelijk gaat worden. Dat vertelt de coureur voor de camera van Sky Sports F1.

“Mercedes zal er ook zijn, nadat ze vorig jaar een sterk einde van het seizoen hadden, dus het gaat een moeilijk kampioenschap worden. Lewis zal nooit uitgesloten zijn voor het titelgevecht. We mogen niet vergeten wat hij allemaal al bereikt heeft en dat hij het nog steeds in zich heeft. Dat hebben we vorig jaar vaak genoeg gezien.”

Naast Lewis Hamilton verwacht Leclerc ook dat hij het aan de stok gaat krijgen met Verstappen. Red Bull Racing heeft immers een mooie voorsprong opgebouwd op de concurrentie in 2022 en de Nederlander lijkt elk jaar weer een stukje beter te worden.

Compleet nieuwe auto voor Mercedes

Ondanks dat Mercedes vorig jaar steeds dichterbij Red Bull Racing en Ferrari wist te kruipen, gaat het team wel een rigoureuze verandering doorvoeren aan de auto van dit jaar. Het zero sidepod-ontwerp was namelijk een goed idee op papier, maar werkte niet goed in de praktijk. Toto Wolff zei eind vorig jaar dan ook dat ‘het DNA van de auto’ op de schop gaat.

Populair Nieuws