Eerste echte PS5 'DualShock 5' controller foto opgedoken?

  De geruchten over de PS5 zijn in volle gang. Logisch ook, want CES staat voor de deur en er wordt verwacht dat Sony iets gaat vertellen over de console. Maar voordat Sony het doek kan optillen, is er al beeldmateriaal gevonden van de console. Althans, van de nieuwe controller. Via Reddit is namelijk een foto van de vermeende PS5 controller gelekt.

  De Reddit gebruiker postte de foto's met de melding dat hij deze van een bekende had gekregen. De persoon in kwestie werkt op zijn of haar beurt weer bij een gamestudio waar de PS5 developer kit is geleverd. Althans, waarschijnlijk werkt deze persoon na het lekken van deze afbeelding niet meer bij de ontwikkelaar. De melding die de lekker bij zijn Reddit post zette wat 'Please do not share this...oh well'.

  Gelekte PlayStation 5 controller lijkt erg op DualShock 4

  Als de afbeelding klopt en dit daadwerkelijk de DualShock 5 controller is, dan is de controller in veel opzichten hetzelfde als de DualShock 4. De controller heeft wel enkele opvallende veranderingen. Zo zijn de actieknoppen niet meer voorzien van tekens en is het 'touch pad' groter dan bij de huidige controller. Betekent dit dat de PS5 controller daadwerkelijk een display heeft en dat de toetsen oplichten bij gebruik?

  Een ander detail dat deze foto verraadt is dat de controller met een USB-kabel aan de bovenkant opgeladen kan worden. Dit lijkt via een USB-C kabel te zijn, maar dat is niet helemaal goed te zien. Het design komt tevens overeen met eerdere lekken en patenten die tevens een groter touchpad toonden, waarbij wel duidelijk was dat de controller via USB-C opgeladen zou worden.

  Wat je niet op de foto met de gelekte controller ziet is de achterkant. Over de indeling hiervan blijft het nog steeds speculeren. Het is door deze foto wel aannemelijker dat de verlichting van de DualShock 5 zich op de bovenkant bevindt en niet meer op de achterkant. Of de Reddit gebruiker hiermee het gras voor Sony's voeten weggemaaid heeft, is nog onduidelijk. Sony zelf heeft namelijk nog niet gereageerd op de beelden.

  Update - De PlayStation 5 controller onthuld

  Inmiddels is de PlayStation 5 controller officieel onthuld door Sony. De nieuwe controller heet de DualSense en heeft niet één, maar twee kleuren. Op 11 juni staat een PS5 reveal event gepland die meer informatie gaat onthullen.

  Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.