De beste games van 2019 - De kroonjuwelen van het jaar

  Een jaar komt op zijn einde en dat betekent dat we terugblikken op het beste van 2019. Er kwamen dit jaar weer tal van games uit waarvan we onwijs genoten. Zoveel zelfs dat we bijna met elkaar op de vuist gingen om te bepalen wat de beste games van 2019 zijn. Toch hebben we onze lijst weten samen te stellen en je kunt er hier alles over lezen!

  In deze lijst met beste games van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  10. Star Wars Jedi: Fallen Order

  We trappen deze lijst af met een van de meest recente titels van deze lijst, namelijk Star Wars Jedi: Fallen Order. De nieuwe game van Respawn Entertainment wist hoge ogen te gooien dankzij een tof verhaal dat niet bang is om risco’s te nemen. Met Cal Kestis sla je op de vlucht om de Empire te ontsnappen en om de Jedi een nieuw leven te geven.

  Gedurende het verhaal wisselen plottwists en prachtige landschappen zich af met intense gevechten die je nog lang bij zullen blijven. De gameplay leunt namelijk op de gedachte van Dark Souls waardoor de game zowel moeilijk als rechtvaardig is. Tactiek en geduld zijn dan ook goede vrienden van je als je de game speelt en al helemaal bij de fantastische boss fights die ons nog lang zullen heugen.

  9. The Legend of Zelda: Links Awakening

  Op de negende plek in onze lijst met beste games van 2019 komen we bij de eerste Nintendo-titel op deze lijst. Het is alleen niet de titel die je hier misschien verwacht als je onze lijst met beste Switch-games van 2019 hebt gelezen. Het is The Legend of Zelda: Link’s Awakening die we op de negende plek zetten.

  De game is onwijs tof en de remake van deze oude klassieker is goed uitgevoerd op een paar puntjes na. De framerate is niet al te best en ook is het fisheye-effect even wennen, maar dat valt in het niets bij alle toffe elementen van de game. Het verhaal is leuk, de dungeons fantastisch (net als de personages) en de artstyle is om bij weg te smelten. Het is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die het origineel niet heeft gespeeld of simpelweg op zoek is naar een nostalgische titel.

  8. Kingdom Hearts 3

  Van Link gaan we door naar Sora, want zijn grote avontuur op de PlayStation 4 en Xbox One staat op de achtste plaats. Sora, Donald en Goofy zien er beter uit dan ooit in Kingdom Hearts III, iets wat tevens geldt voor de vele, vrolijke Disney-werelden en al haar personages. Een van de grootste pluspunten van de game is dan ook de manier waarop alles gepolijst is om de game er zo goed en mooi mogelijk uit te laten zien.

  Hier tegenover staat wel het vechtsysteem dat niet altijd even strak is, maar dat vergeef je al snel doordat er zo ontzettend veel tofs is om van te genieten. Denk aan de sublieme soundtrack bijvoorbeeld of de fantastische designkeuzes. Het is duidelijk dat het huwelijk van Disney en Square Enix uiterst geslaagd is en dat Kingdom Hearts III het kind is van twee gelukkige ouders.

  7. The Outer Worlds

  Een game die ook vele werelden kent is The Outer Worlds. Deze RPG van Obsidian Entertainment stuurt jouw zelfgemaakte personage namelijk op reis waarbij je doldwaze planeten bezoekt om het universum te redden. Mocht je dat verhaal cliché vinden kun je het universum ook richting de afgrond helpen, want de game geeft je ongekende vrijheid in je doen en laten wat vaak voor toffe momenten zorgt.

  De cast van vreemde figuren die je vergezellen op je reis helpt hier ook goed bij, waarbij personages als Parvati onwijs goed worden vertolkt door befaamde stemacteurs. Met tal van quests en humor die je constant aan het lachen maakt is deze door Fallout-geïnspireerde game zeker een van de beste games van 2019. Als de gunplay nou ook nog wat beter was had de game misschien nog wel hoger gestaan.

  6. Fire Emblem: Three Houses

  Net buiten de top vijf van de beste games van 2019 valt Fire Emblem: Three Houses. De gloednieuwe Nintendo-RPG wist hoge ogen te gooien dankzij de memorabele personages die je lang na de credits bij zullen blijven. De game heeft met meer dan 70 uur aan gameplay namelijk genoeg tijd om een goed verhaal te vertellen bij de personages dat tevens hand in hand gaat met het overkoepelende verhaal.

  Doordat het verhaal zo diep gaat kun je met meerdere speelsessie nog meer uit het verhaal halen en dat is het, vooral vanwege de personages, dan ook meer dan waard. Tevens is het turn-based, tactische vechtsysteem erg goed uitgewerkt waardoor je daadwerkelijk moet nadenken voordat je iets doet. Doe je dit niet, kan het maar zo het einde betekenen voor een van je dierbare vrienden.

  Capcom/Microsoft

  5. Devil May Cry 5

  Op plek vijf in de beste games van 2019 lijst komen we bij de keiharde actietitel Devil May Cry 5. Het nieuwste avontuur van Dante wist hoge ogen te gooien dankzij de manier waarop vechten steeds weer fris aanvoelt. Dit heeft volledig te maken met de goede afwisseling tussen de drie speelbare personages. Waar Dante van zichzelf al twee stijlen aan kan nemen, heeft Nero een toffe grijparm waarmee hij vijanden van het leven berooft.

  Dan is er ook nog de mysterieuze V die twee schaduwdieren voor hem laat vechten waarna hij zelf de genadeklap uitdeelt. Tel daarbij op de uiterst stijlvolle wijze waarop de actie in beeld wordt gebracht en je hebt een waar spektakel om naar te kijken. Zeker een van de beste games van 2019 dus!

  4. Apex Legends

  Zo vlak buiten de top drie komen we een tweede titel van Respawn Entertainment tegen, namelijk Apex Legends. De nieuwe battle royale shooter van Respawn gooit dankzij het vernieuwende Ping-systeem en de heerlijk gunplay hoge ogen. Daarbij wordt de game, net als Fortnite, constant geüpdatet waardoor je de game maar blijft spelen.

  Door helden speelbaar te maken en daar constant mee uit te breiden heeft iedereen zijn eigen favoriet en de mogelijkheid om veel tijd te steken in ieder personage om de meester van de game te worden. Daarbij is het super om de game met wat vrienden te spelen, al is het met vreemden dankzij het Ping-systeem ook onwijs goed te doen. Tel daar een toffe artstyle bij op en de verrassende onthulling en je hebt een game die zeker in deze lijst met beste games van 2019 hoort.

  3. Disco Elysium

  Het is goed mogelijk dat je niets hebt gehoord over Disco Elysium, maar daar komt nu verandering in. Deze klassieke RPG omarmt het genre en voelt als een klassieke Dungeons en Dragons ervaring dankzij de mate waarin alles via tekst en kans voorgeschoteld wordt. Zo vecht je ook door middel van een RPG-systeem.

  Verwacht dan ook niet een open wereld RPG, maar juist een titel die zich richt op het verhaal en de personages. De game zit vol lachwekkende momenten, maar laat ook tranen over je wangen rollen. Wees dus voorbereid en ga als onbekwame detective op pad om een brute moordenaar op te sporen!

  2. Sekiro: Shadows Die Twice

  Het zilver in deze lijst met beste games van 2019 gaat naar Sekiro: Shadows Die Twice. De studio achter Dark Souls en Bloodborne kwam dit jaar met een ijzersterke titel die niet bang is om je in het diepe te gooien. Net als voorgaande titels is het aan jou om de patronen van vijanden te leren en de bikkelharde vijanden uit te schakelen. Daarbij is het vechten dankzij de grijphaak ook nog eens verticaal, waardoor er een hele nieuwe dimensie te vinden is.

  Met zweethanden speel je deze prachtige game die dankzij de wonderschone omgevingen straalt. Al helemaal wanneer je sommige gebieden van bij de bossfights ziet. Het is dan ook jammer dat de camera niet altijd even goed werkt, anders had Sekiro onze nummer 1 van dit jaar van de troon gestoten.

  Eervolle vermeldingen

  Voor we naar de beste game van 2019 gaan, hebben we eerst nog een aantal eervolle vermeldingen. Zo is het een gemis als we niet even stilstaan bij de kwaliteiten van Control, een game die je een heel tof mysterie voorschotelt en kunnen we Judgment natuurlijk ook niet vergeten. De detective game van de makers van Yakuza maakte een diepe indruk bij een ieder die de game een kans gaf en dat is het wegens het toffe vechtsysteem en het interessante mysterie zeker waard.

  Ook Borderlands 3 verdient een schouderklopje, want de geliefde serie keerde terug met een derde deel dat schaamteloos inzette op waar het goed in was: humor, schieten en bovenal loot. Tevens moeten we Death Stranding even noemen wegens het nieuwe genre dat de game ontwikkelde. Gears 5 is de laatste eervolle vermelding dankzij het sterke verhaal en de onwijs mooie wereld die op het scherm werd getoverd.

  1. Resident Evil 2

  De beste game van 2019 is in onze ogen Resident Evil 2. Waar Link’s Awakening een traditionele remake is die alles even opgepoetst, liet Capcom begin dit jaar zien dat er een verschil is tussen een remake en het opnieuw uitvinden van een titel, Laatstgenoemde werd namelijk klaargespeeld door het Japanse bedrijf.

  Resident Evil 2 is in naam, verhaal en personages nog grotendeels hetzelfde, maar is bijna niet meer te vergelijken met de game die het oorspronkelijk was. Met Leon en Claire is het aan jou om Raccoon City en haar zombieplaag te ontsnappen, maar dat blijkt geen makkelijke klus. Een scala aan angstaanjagende (en goed ontworpen) vijanden ligt op de loer en achter elke deur staat de dood mogelijk te wachten.

  Resident Evil 2 weet dankzij de over-de-schouder camera een gloednieuwe dimensie te geven aan de game, waarbij je iedere seconde op het puntje van je stoel zit en je stijf staat van de angst. Dit maakt de actievolle momenten die je dankzij de zombies, Lickers en natuurlijk Mr. X alleen maar spannender, waardoor je na jaren nog steeds kunt vertellen over hoe je de dood bent ontvlucht door je raketwerper precies op het goede momenten af te vuren. Resident Evil 2 heeft remakes opnieuw uitgevonden en jaagt je daarbij de stuipen op het lijf en dat is precies waarom de beste game van 2019 is.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht en iedere twee dagen om 12.00 uur een nieuwe lijst met de favoriete games en/of films van onze redacteuren!

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.