Een Twitch ban wordt wat ingrijpender

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 16:30
twitchf1632316873
Wie streamt op Twitch wil natuurlijk kijkers. Maar de ene kijker is de andere niet en soms misdraagt iemand in het publiek zich. Het heeft nu wat meer effect om zo iemand een ban te geven.
Als je besluit een stream te kijken is het wel zo netjes om je aan de regels te houden. Doe je dat niet, dan kan een streamer besluiten om je een ban te geven. Voorheen deed dat alleen niet bijzonder veel: het zorgde eigenlijk alleen maar dat je niet meer kon chatten.
Maar vanaf volgende maand komt Twitch met een functie die maakt dat een geband account de stream ook niet meer kan zien. Dat heeft Twitch onthuld in een Patch Notes stream. Zodra de ban wordt uitgedeeld wordt de gebande gebruiker niet alleen uit de chat, maar ook uit de stream gegooid.
Een gebande gebruiker wordt kan nog wel streams die al zijn afgelopen terugkijken en ook clips kun je met een ban blijven kijken. Uiteindelijk wil Twitch wel zorgen dat dat ook niet meer kan. Streamers kunnen trouwens zelf kiezen of een ban op hun kanaal je ervan weerhoudt om te kijken, of je alsnog alleen verbiedt om te chatten.

Kun je Twitch kijken als je geband bent?

Als streamer heb je nu dus in principe een manier om helemaal van een gebruiker af te raken. Maar er is nog altijd een manier om te kijken wanneer je geband bent. Je mag namelijk altijd gewoon streams kijken zonder in te loggen, dus gebande gebruikers hoeven alleen maar uit te loggen om verder te kunnen kijken.

Populair Nieuws