Live-action Blade Runner serie in de maak

News
dinsdag, 23 november 2021 om 11:30
blade runner 2049 screenf1590146973
Ridley Scott heeft bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan een live-action serie van Blade Runner. De serie zal tien afleveringen bevatten, wanneer de serie in première gaat, is nog niet bekend.
Ridley Scott, de regisseur van de originele Blade Runner film, heeft onthuld dat er een live-action Blade Runner-serie in de maak is. Dat vertelde Scott in gesprek met BBC. De serie zal tien afleveringen hebben van elk een uur. Er is al een pilotaflevering en een 'bible' geschreven voor de serie.
Scott zei ook dat de Alien-serie een vergelijkbare behandeling krijgt als de Blade Runner-serie. De serie werd in 2020 aangekondigd en heeft net zoals Blade Runner een pilot-aflevering en een bible, om alle belangrijke elementen van de serie te beschrijven.

Eerste animatie in Blade Runner-franchise

Eerder deze maand kwam Blade Runner: Black Lotus uit, dit is de eerste geanimeerde serie die zich afspeelt in het Blade Runner-universum. De serie van Adult Swim en Crunchyroll speelt zich af in het jaar 2032, dit bevindt zich tussen de eerste Blade Runner-film en de sequel Blade Runner 2049.
Het is nog niet bekend wie er werkt aan de nieuwe serie, of wanneer hij op een zender of streamingdienst verschijnt. Eerder heeft Alcon Entertainment wel twee mensen aangenomen die alle verhalen die zich afspelen binnen het Blade Runner-universum moeten bijhouden. Of de live-action serie ook echt overeenkomsten heeft met de geliefde films is nog niet bekendgemaakt.