Battlefield 2042 seizoen 1 uitgesteld door problemen

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 19:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Het eerste seizoen aan content voor Battlefield 2042 is uitgesteld. Er moet eerst hard worden gewerkt aan de huidige problemen die de game heeft, voordat er gekeken wordt naar nieuwe content.
Nadat Battlefield 2042 de laatste tijd veel in het nieuws is met verschillende problemen, heeft DICE laten weten wat er op de planning zal staan. In een statement op Twitter post de ontwikkelaar dat de studio van plan is om 'de game terug te teillen naar het hoogste niveau dat we verwachten'.
DICE vervolgt het statement met het bericht dat seizoen 1 van Battlefield 2042 daarom wordt uitgesteld:

“We hebben een paar grote knopen moeten doorhakken om er zeker van te zijn dat de volgende updates verbeteringen meebrengen, met als grootste keuze het verplaatsen van het eerste seizoen aan content naar het begin van de zomer.”

Exclusieve bundel na bugs en glitches

Battlefield 2042 heeft de laatste tijd veel problemen, zo zit de game vol bugs en glitches en heeft de ontwikkelaar hier al haar excuses voor aangeboden. Ondanks dat EA en DICE druk bezig zijn met het fiksen van alle problemen, lijdt de game en de playerbase onder de mankementen van het spel.
Op de officiële website van EA is er een langer bericht geplaatst waarin een aantal updates zijn genoemd die het team zo snel mogelijk wil doorvoeren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een veelgevraagd scorebord. Verder wordt er ook gewerkt aan een verbeterde profielpagina zodat spelers beter kunnen volgen hoe ze het doen op het slagveld.
De mensen die een Gold of Ultimate editie van de game hebben gekocht krijgen gratis een “Steadfast Exclusive Legendary Bundle”. In deze bundel zitten een Specialist skin, wapenskin, voertuig skin en meer. Sinds de vele bugs en glitches is het aantal Battlefield 2042 spelersaantal flink gezakt. Toch bieden alle bug fixes en de transparantie van DICE en EA wat hoop voor de toekomst van de franchise.