EA toont Dead Space remake gameplay trailer

News
woensdag, 05 oktober 2022 om 10:30
dead space remakef1627024754
De remake van Dead Space heeft een nieuwe trailer gekregen. Deze toont de eerste gameplay van de game. Bovendien is onthuld hoe de game is veranderd ten opzichte van het origineel.
Het is oktober en dat is volgens velen een goed moment voor horror. Hoewel we nog even moeten wachten op de release van Dead Space, kon EA wel inhaken op de horror-maand met een nieuwe trailer voor de game. Het is de eerste keer dat we gameplay zien die niet heel vroeg in ontwikkeling is.
In de trailer zien we protagonist Isaac op pad op het schip USG Ishimura. Daar zou hij normaal onderhoudswerk moeten verrichten, maar op het schip is de hele bemanning dood. Isaac moet zien te overleven en vooral ook proberen om zijn mentale toestand onder controle te houden.

Wat verandert de Dead Space remake aan het origineel?

In deze remake van Dead Space zijn wat interessante veranderingen doorgevoerd. Zo reageren de lichamen van de vijanden nu op zo’n manier op aanvallen dat de lagen vlees en pezen op nieuwe manieren verscheuren. Dat moet ook nieuwe manieren bieden om de vijanden effectief aan te vallen.
Ook is het verhaal van de game verder uitgebreid. Dat betekent ook dat er nieuwe ruimtes te vinden zijn op het ruimteschip. Ook weten we nu hoe Isaac zelf over zijn belevingen denkt: in de originele game sprak hij niet, maar in de remake krijgt hij een stem, zoals in Dead Space 2 en 3.