FIFA 23 krijgt veel kritiek van vrouwelijke voetballers

News
maandag, 27 maart 2023 om 12:30
kerr lores wm 16x9f1658324948
Eerder deze maand is er een grote update gekomen voor FIFA 23 om de National Women’s Soccer League toe te voegen. Maar de game krijgt nu veel kritiek van vrouwelijke voetballers.
De laatste jaren is vrouwenvoetbal bezig aan een grote opmars. Ook in de Nederland beleeft de sport een enorme stijging in populariteit, waardoor zich steeds meer meisjes zich aanmelden bij clubs om voetballer te worden. Door die populariteit voegt ook EA steeds meer opties voor vrouwenvoetbal toe aan de FIFA games.
Zo is de ontwikkelaar eerder deze maand gekomen met een grote update voor FIFA 23. De update zorgde voor de toevoeging van de Amerikaanse National Women’s Soccer League (NWSL) en de UEFA Women’s Champions League. De nieuwe competities betekenen ook dat er nieuwe vrouwelijke voetballers zijn toegevoegd, maar die zijn niet zo blij.
Op social media is er namelijk veel kritiek verschenen van vrouwelijke voetballers. De reden daarvoor is dat hun digitale evenbeeld niet eens in de buurt komt van hun echte uiterlijk. Zo stelt Sydney Leroux dat ‘haar kinderen zullen schrikken’ van haar versie in FIFA 23. Caprice Dydasco is dankbaar dat EA de NWSL heeft toegevoegd, maar vindt dat haar avatar haar niet representeert.

Groot verschil met mannelijke voetballers

De gezichten van de vrouwelijke voetballers is vooral pijnlijk vanwege de accuraatheid van veel mannelijke voetballers in FIFA 23. Grote namen als Lionel Messi en Kylian Mbappé lijken sprekend op hun evenbeeld en ook voetballers in kleinere competities zijn accuraat gemaakt door middel van face scans. EA heeft nog geen reactie gegeven op de kritiek.