EA Sports FC 24 rekent helemaal af met FIFA

News
woensdag, 27 september 2023 om 10:30
ea sports fc key artf1689062303
Tot en met vorig jaar bracht EA jaarlijks een nieuwe FIFA game uit. Maar de uitgever heeft besloten die licentie te laten gaan. Nu blijkt de breuk nog verder te gaan: EA heeft de oude FIFA games uit de lucht gehaald.
EA Sports FC 24 ligt aan het einde van de week eindelijk in de winkel. EA lijkt nu heel graag te willen dat je de nieuwe game koopt en niet één van de oudere FIFA-games. FIFA 14 tot en met 23 zijn namelijk verdwenen uit alle digitale winkels waar ze te koop waren, zoals Steam, de PlayStation Store, de Microsoft Store en de Nintendo eShop.
Wie met een directe link de FIFA 23 pagina van Steam weet te bereiken kan daar lezen dat de game op verzoek van EA delisted is en niet meer gevonden kan worden via een zoekopdracht. EA heeft zelf geen reden gegeven voor het verwijderen van de game. Mogelijk is het een rechtenkwestie, maar het kan ook zijn dat het bedrijf wil voorkomen dat mensen die op zoek zijn naar een niet-bestaand FIFA 24 bij oudere games terechtkomen.
Overigens zijn FIFA 23 en FIFA 22 nog wel speelbaar. Je kunt de games niet meer digitaal kopen, maar EA Play-abonnees kunnen de games via die dienst nog spelen. Ook als je al een exemplaar had kun je dat blijven gebruiken.

Waarom is FIFA EA Sports FC geworden?

De reden dat EA de naam van haar voetbalgames heeft veranderd, is dat de FIFA-licentie te duur was. In verhouding kreeg de uitgever daar niet veel voor terug. Licenties van de individuele clubs gingen al niet via de FIFA, dus EA kon de licentie opgeven zonder dat EA Sports FC 24 inhoudelijk veel hoefde te veranderen.