EA Sports FC 24 moet 'nieuw hoofdstuk' inluiden voor de Switch

News
dinsdag, 26 september 2023 om 17:00
2023 09 04 ea sports fc 24 celebracion 2f1695726852
De FIFA games zijn al jarenlang een afdankertje op de Nintendo Switch. Volgens EA moet EA Sports FC 24 een nieuw hoofdstuk inluiden voor de voetbalgames op het platform.
EA krijgt soms kritiek dat er niet genoeg features worden toegevoegd aan de jaarlijkse FIFA games. Dat argument valt te betwisten, behalve op de Nintendo Switch. Tussen FIFA 19 en FIFA 23 is er namelijk vrijwel niks veranderd, op veranderingen aan de teams na. De zogeheten ‘Legacy’ editions worden door fans dan ook gezien als één grote cash grab.
Met de overgang naar EA Sports FC wil EA daar verandering in brengen. De nieuwe versie moet namelijk een nieuw hoofdstuk gaan inluiden voor de reeks op de Nintendo Switch. Dat heeft Doru Logigan, de line producer voor EA Sports FC 24 op de Switch, laten weten aan IGN.

“We beschouwen FC 24 als een heel nieuw hoofdstuk voor de franchise en we wilden onze spelers dezelfde rijke ervaring bieden die de andere platforms ook bieden.”

Nieuwe engine en features

Eén van de grootste veranderingen voor de voetbalgame op de Switch is de overstap naar een andere engine. EA Sports FC 24 draait namelijk ook eindelijk op de Frostbite Engine, net zoals de andere versies van de game.
Daarnaast komen er ook vertrouwde features die nooit of slechts gedeeltelijk beschikbaar waren op de Switch. Zo kunnen spelers op de Switch eindelijk met de volledige versie van Ultimate Team, de populairste modi in de voetbalgames, aan de slag. De Switch-versie is dan het beste te vergelijken met de PS4- en Xbox One-versie van EA Sports FC 24.
Logigan heeft daarnaast bevestigd wat voor technische performance spelers kunnen verwachten. De game draait op 30 frames per seconde op de Switch, met een resolutie van 720p in handheld-modus en 1080 in de dock. Voorheen draaide de FIFA games in 60 frames per seconde, maar volgens Logigan was het nodig om de Frostbite Engine draaiende te krijgen op de Switch.