Wordfeud tips en trucs om de beste speler te worden

Article
woensdag, 17 maart 2021 om 11:00
wordfeud1f1594023974
Wordfeud is nog altijd een razendpopulaire game voor smartphones en tablets. Het spel is een mobiele versie van Scrabble en laat je tegen mensen uit de hele wereld spelen. Maar hoe versla je nou die tegenstander? Wij geven je tien Wordfeud tips en trucs.

Het eerste woord

Als je aan een potje Wordfeud begint, dan moet er altijd een eerste woord gelegd worden. Als dat aan jou is, dan is het belangrijk dat je bij je eerste woord even goed naar het bord kijkt. Je eerste letter moet altijd in het midden liggen, dus kijk goed eromheen waar je kansen liggen. Zijn er dubbele letter- of woordwaardes die je kunt bereiken, pak die kans! Let daarbij wel op dat je je tegenstander geen mogelijkheid geeft om daarna meteen een tegenaanval te doen, dus leg geen letters vlakbij andere dubbele vlakken.
Is er geen kans om die dubbele scores te pakken? Leg dan een zo kort mogelijk woord aan. Zo geef je niet onnodig letters weg en minimaliseer je de kans van de tegenstander om meteen een enorme score te halen.
wordfeud 2f1594024386

Lange Wordfeud-woorden

Lange woorden leggen in Wordfeud is erg verleidelijk. Je speelt op die manier lekker veel letters weg en krijgt ook nog eens een bonus wanneer je je hele bord leeg speelt. De keerzijde van het leggen van lange woorden is alleen dat je je tegenstander veel kansen geeft om daar weer woorden aan te leggen. Zo kan hij of zij potentieel dik scoren en jou op achterstand zetten. Leg dus alleen lange Wordfeud-woorden aan wanneer jij er zelf flink mee kunt scoren.
words letters scrabble text 705178f1594024446

Korte Wordfeud-woorden

Het klinkt misschien gek, maar korte woorden in Wordfeud zijn ontzettend lucratief. Om te beginnen kun je korte woorden al leggen als je niet de beste letters hebt. Bovendien geef je met korte woorden de tegenstander minder gelegenheid om iets aan te leggen en een dikke kans te pakken. Daarbij is het zo dat je bij het leggen van korte woorden meer letters over hebt in de pot, waarmee je dus vaker een score kunt halen. Let wel op met het leggen van korte woorden aan het einde van een potje digitaal Scrabbelen, want als jij aan het einde letters over houdt gaan die van je score af! Meer daarover lees je verderop in deze special.
wordfeud 3f1594024550

Passen en meten

Als je Wordfeud aan het spelen bent zie je altijd dat er een patroon ontstaat. Mensen werken graag naar die dubbele en driedubbele woordwaarden toe en dat levert vaak de nodige gaten tussen woorden op. Die gaten kun jij mooi gebruiken om een letter twee keer te laten tellen. Dit is vooral lucratief bij moeilijkere letters die meer punten waard zijn. Als jij het voor elkaar krijgt om jouw letters tussen twee woorden, of zelfs onder een woord én tegen een ander woord aan, te proppen is er een flinke score mogelijk. Als je dan toevallig ook nog die verdubbelaars aantikt, kan de score helemaal monsterlijk hoog worden. Probeer dus altijd te passen en te meten tijdens een potje Wordfeud.
wordfeud 4f1594024571

Letters ruilen

Het kan tijdens een potje Wordfeud voorkomen dat je helemaal geen kans ziet om een woord aan te leggen. Je kunt er dan voor kiezen om je letters te ruilen voor nieuwe letters in de hoop dat deze beter zijn. Garanties heb je hierbij niet op eentje na. Als je je letters ruilt, pas je namelijk meteen en dat betekent dat je tegenstander aan de beurt is. Hij of zij kan dan dus uitlopen of juist op jou inlopen. Denk dus goed na voordat je letters omruilt of gaat passen. Bovendien is het nooit wijs om ‘dure’ letters zoals een P, W, Z of V te ruilen. Hiermee zijn genoeg woorden te vormen, al kan dat soms niet meteen.
pexels photo 208099f1594024646

Vooruit plannen en geduld hebben

Als je beurt voorbij is, betekent dat niet dat je moet wachten op je volgende beurt. Je kunt in Wordfeud meteen doorgaan met passen en meten om zo meteen het meeste uit je letters te halen. Wordfeud voorspelt namelijk altijd de score van de letters die je aangelegd hebt, nog voordat je aan de beurt bent. Op deze manier kun je de tegenstander ook onder druk zetten. Als diegene namelijk net een woord aangelegd heeft en jij dan meteen terug speelt, zal deze eerder geneigd zijn om snel terug te spelen. Als diegene gehaast te werk gaat, gaat hij of zij fouten maken. En daar kun jij dan weer van profiteren!
Doet iemand dit bij jou? Dan is het belangrijk om geduld te bewaren. Speel dus niet meteen het eerste woord dat je kunt aanleggen, maar scan het hele bord. Wie weet is er een nóg betere optie voor een woord.
wordfeud5f1594024760

Het einde van Wordfeud potjes

Aan het einde van een potje Wordfeud loopt alles vaak net wat anders dan tijdens het potje zelf. Je mag bijvoorbeeld geen letters meer ruilen. Daarbij is degene die als eerste zijn letters weg speelt verzekerd van het feit dat er geen puntenaftrek plaatsvindt. Elke letter die je op je bord hebt liggen gaat aan het einde van de pot van jouw score af. Probeer aan het einde dan ook niet te zitten met letters als de Q, want de kans dat je daarmee blijft zitten is groot.
wordfeud hahaf1594024958

Speel maar enkele potten tegelijk

In Wordfeud kun je ontelbaar aantal potjes tegelijk spelen. Dat speelt wel lekker door, maar neemt ook de nodige risico’s met zich mee. Als je namelijk meerdere potjes open hebt staan, bestaat de kans dat je het overzicht verliest. De tips die we eerder al noemden helpen je hier al een beetje bij, maar probeer je te beperken tot een paar potjes tegelijkertijd. Op die manier voorkom je een onnodig verloren beurt.
Op zoek naar nog meer tips voor Wordfeud? Gelukkig kun je dan bij Wordfeud Helper terecht. Hier vind je nog een scala aan tips om je verder te helpen.

Populair Nieuws