EA raakt bergen save files kwijt

News
donderdag, 05 januari 2023 om 14:30
ea sportsf1646753305
Het internet brengt allerlei mooie voordelen, ook voor save files in de vorm van bijvoorbeeld cloud saves. Maar er kan ook het één en ander misgaan. Door een fout bij EA zijn honderden mensen nu bijvoorbeeld hun save files kwijt.
Vlak voor de jaarwisseling was er een vreemd probleem met de online-diensten van Madden NFL 23. Spelers van de franchise-modus, waarbij je een team meerdere seizoenen lang beheert, konden geen online-features gebruiken. Deze zijn weliswaar optioneel, maar ze zijn erg handig om bijvoorbeeld de simulaties sneller te laten draaien.
Na een paar dagen waren de online-diensten weer beschikbaar, maar spelers ontdekten dat als ze in de periode dat de problemen duurden hadden ingelogd, er problemen waren met hun save files. Wie op 28 of 29 december franchise had gespeeld met online-functionaliteit, had gecorrumpeerde save files. Verder spelen was onmogelijk.
EA erkent op haar eigen forum dat er een probleem is geweest en geeft aan dat er werk wordt gedaan om zoveel mogelijk save files toch nog via een backup te herstellen. Er is alleen een probleem: naar verwachting kunnen maar 40 procent van de verloren bestanden worden teruggehaald. Gelukkig is het hele probleem niet relevant als je tijdens de probleemperiode niet online hebt gespeeld.

Alleen Madden NFL 23 heeft problemen

Een andere meevaller is dat allen Madden NFL 23 last heeft van dit probleem. Deze game draait om American Football en is niet bijzonder populair in Europa. Het is te hopen dat EA weet hoe dit heeft kunnen gebeuren, zodat het niet gebeurt met andere sportgames, zoals FIFA 23.