EA promoot FIFA 21 Points kopen in speelgoedboek

News
dinsdag, 29 september 2020 om 14:00
xgn google image
Een wel heel opmerkelijke promotie voor FIFA 21. In een speelgoedboek voor kinderen heeft EA Sports een advertentie geplaatst voor het kopen van Fifa Points en dus microtransacties. Een deel van de game dat al jaren onder vuur ligt.
In FIFA Ultimate Team hebben FIFA 21-spelers de mogelijkheid om FIFA-points te kopen. Met deze points kunnen spelers pack open, om zo spelers aan hun club toe te voegen. Deze kunnen zij vervolgens opstellen in hun team, of verhandelen op de FUT-markt.

Gokken in FIFA 21

Bij het openen van pakketten is er geen garantie voor succes en blijven veel spelers een hoop geld uitgeven, totdat zij goede spelers krijgen. Door sommigen wordt dit gezien als een manier van gokken. In FIFA 19 lag dit enorm onder vuur. De Belgische overheid ging zich er zelfs mee bemoeien, waardoor het niet meer mogelijk was om in België de point te kopen.
fifa 21f1594293715

FIFA 21 stappenplan?

Door het aanschaffen van FIFA Points in een kindermagazine, is EA wederom onder vuur te komen liggen. In de advertentie geeft de ontwikkelaar een stappenplan vrij, voor beginnende FIFA 21-spelers. Stap 1 is het opstarten van FIFA Ulitmate Team, in stap 2 gaat EA gelijk over naar het gebruiken van FIFA Points om pakketten te openen. FIFA Points kunnen alleen aanschaft worden met keiharde euro's.

Nog even geduld voor FIFA 21

Voetbalfans kunnen bijna aan de slag met de nieuwe FIFA-game. EA Sports brengt op 9 oktober FIFA 21 naar PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Spelers met een volgende generatie console moeten dan nog even geduld hebben. Voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht.
Spelers met FIFA 21 die naar de volgende generatie consoles overstappen, kunnen deze gratis omruilen. Hoe dat precies in zijn werking gaat, lees je hier!
Ben je benieuwd naar het volgende jaar FIFA? Wij hebben 10 dingen op een rijtje gezet die wij graag willen zien in FIFA 21. Bekijk hier de beste spelers van het gehele spel.

Populair Nieuws

Laatste Reacties