FIFA Points kopen binnenkort niet meer mogelijk in België wegens gokken

  EA heeft aangekondigd dat FIFA Points kopen in België binnenkort niet meer mogelijk is. Het besluit is genomen nadat de Belgische overheid druk uitoefende op België, zo meldt Electronic Arts (EA). FIFA Points kun je in FIFA 19 gebruiken in FIFA Ultimate Team om kaartpakketen te kopen.

  Nadat in september door België werd verklaard dat lootboxen in games illegaal zijn, werd er een onderzoek gestart naar EA. EA was in eerste instantie namelijk niet van plan om het systeem rondom FIFA Points aan te passen, omdat het bedrijf zelf niet van mening is dat de lootboxen in FIFA 19 een vorm van gokken is. Daar komt nu verandering in, want vanaf 31 januari is het niet meer mogelijk om FIFA Points te kopen in België.

  Mocht je na 31 januari nog wel FIFA Points op je account hebben, kun je deze nog wel gebruiken. Er is alleen geen mogelijkheid meer om nieuwe punten aan te schaffen. FIFA Ultimate Team gebruikers in België kunnen na de aanpassing alleen nog door middel van het spelen van de game punten verdienen om nieuwe spelers te kopen. EA laat daarom ook weten dat het weghalen van de lootboxen geen verdere invloed zal hebben op de gameplay en biedt haar excuses aan voor het ongemak dat mogelijk door deze verandering ontstaat.

  "Wij streven ernaar om onze spelers keuze, billijkheid, waarde en plezier aan te bieden in al onze games." - Electronic Arts

  Het bedrijf vervolgt door aan te geven dat FIFA 19 nu ook de kansen gaat tonen die je hebt wanneer je een kaartenpakket aanschaft. Dit wordt gedaan om transparanter te zijn tegenover de FIFA 19 spelers. Om af sluiten laat EA weten dat ze het nog steeds niet eens zijn met de Belgische autoriteiten en dat de wijziging voor EA geen wezenlijke impact heeft op de financiën van het bedrijf.

  FIFA Points kopen ook verboden in Nederland?

  De vraag is of de verandering bij onze zuiderburen ook doorgevoerd gaat worden naar Nederland. Vorig jaar maakte de Nederlandse Kansspelautoriteit al bekend onderzoek te hebben gedaan naar loot boxen in games en dat er verschillende games in overtreding waren. FIFA 18 was één van deze games.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.